УКБС: «ГРИВНІ ЗАГРОЖУЄ ПОВЕРНЕННЯ ВАЛЮТНОГО ЗБОРУ»

13 липня 2012, 11:41
Власник сторінки
Экономист
0
418

Чи потрбіно ринку повренення валютного збору?

Гривня не втримається перед запровадженням валютного збору. Запропоновані Державною податковою службою України зміни системи оподаткування містять положення, що створюють додаткові ризики для стабільності національної грошової одиниці. Про це заявляє Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз».

 Так, декларуючи наміри посилити стимулюючу функцію податків та ліквідувати умови існування тіньової економіки, ДПСУ пропонує відновити збір при купівлі безготівкової іноземної валюти у розмірі 3%.

В УКБС наголошують, що реалізація зазначеного наміру податкового органу зруйнує хитку рівновагу валютного ринку внаслідок штучного створення додаткового девальваційного тиску на гривню. Крім цього, експерти УКБС звертають увагу, що запровадження пенсійного збору погіршить відносини України з міжнародними фінансовими організаціями, оскільки  є відхиленням від світової практики.

Так, у минулому пенсійний збір вводився в Україні як тимчасовий захід, та був скасований у 2010 р. з метою забезпечення повноцінного функціонування валютного ринку та на виконання вимог МВФ. Крім того, ставка пенсійного збору в 2009 р. складала 0,2 %, що у 15 разів (!) менше запропонованої в рамках «ліберальних» податкових змін ДПСУ ставки.

«В УКБС переконані, що спроба ДПСУ компенсувати нестачу надходжень за рахунок відновлення єдиного соціального внеску на купівлю інвалюти за ставкою 3% призведе до подорожчання іноземної валюти, подальшої девальвації гривні та посилення соціальної напруги у суспільстві, - зауважила Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. – Таким чином, негативні наслідки даної ініціативи не дозволять досягнути задекларованих цілей реформування податкової системи».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.