УКБС ПРОПОНУЄ АМКУ ПОКРАЩИТИ КОНКУРЕНЦІЮ У БАНКІВСЬКОМУ СЕКТОРІ

02 серпня 2012, 15:12
Власник сторінки
Экономист
0
322

Асоціація “Український Кредитно-Банківський Союз” звернула увагу Антимонопольного комітету України (АМКУ) на відсутність положення про конкуренцію на фінансовому ринку

 у Загальнодержавній програмі розвитку конкуренції в Україні на 2012-2023 рр. (далі – Програма).

Під час засідання Правового комітету Громадської Ради при АМКУ, експерти Асоціації зазначили, що відсутність цих норм документу не дозволить врахувати особливості, пов’язані зі створенням та наданням послуг у банківському секторі. Тому запропоновано розглядати термін “послуга” диференційовано, залежно від конкретного ринку, та  доповнити Програму поняттям “фінансова послуга”.

Крім того, представники банківської спільноти підкреслили необхідність розширення мети Програми та передбачення можливості впливу на розвиток конкурентних відносин на ринку фінпослуг.

“Також УКБС пропонує включити до завдань Програми вдосконалення механізмів реалізації розвитку конкуренції у банківському секторі, – зазначила Генеральний директор Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” Галина Оліфер. – Висловлені членами Правового комітету зауваження та пропозиції до Програми будуть розглянуті АМКУ, а її нову редакцію незабаром буде надано для обговорення громадськості”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.