УКБС ПРОСИТЬ АМКУ НЕ ІГНОРУВАТИ ФІНАНСОВИЙ РИНОК

10 жовтня 2012, 07:43
Власник сторінки
Экономист
0
204

Вчора за участі представників УКБС відбулося спільне засідання двох профільних комітетів ГР при АМКУ

Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» висловила зауваження до проекту «Загальнодержавної програми розвитку конкуренції на 2013 – 2023 роки» на спільному засіданні двох профільних комітетів Громадської ради при Антимонопольному комітеті України – Правового комітету та Комітету з питань недобросовісної конкуренції.

Зокрема, представники УКБС переконали АМКУ в необхідності доповнення Програми положеннями щодо розвитку конкурентних відносин на фінансовому ринку, що дозволить врахувати особливості створення та надання послуг у банківському секторі. А також забезпечити формування національної законодавчої бази з урахуванням міжнародних стандартів, що є важливим в контексті євроінтеграційних прагнень України.

В УКБС зазначають, що обмеження проекту лише розвитком конкуренції на товарному ринку суперечить самій назві документу, що претендує на статус Загальнодержавної програми. Адже згідно до загальновідомих постулатів економічної теорії основними складовими національного ринку є ринок товарів та платних послуг, фінансовий ринок (включає ринки грошей та цінних паперів) та  ринок робочої сили.

Експерти УКБС наголошують, що фінансовий ринок України відіграє визначальну роль у забезпеченні посткризового розвитку економіки України. Саме фінансовий ринок є джерелом ресурсів для інвестицій у реальний сектор економіки.

«Провідним сегментом національного фінансового ринку є, як відомо, банківський сектор, що акумулює значний обсяг наявних в економіці коштів, забезпечуючи їх трансформацію у кредитні ресурси. Так, у 2011 р. загальні активи банківської системи зросли на 11% та становили (на 01.01.2012) 1 трлн. 211,5 млрд. грн., що співмірно з розміром ВВП країни (92 % ВВП), – зауважила Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. – Враховуючи, що фінансовий ринок є важливою складовою національної економіки, його не можна ігнорувати при прийнятті Загальнодержавної програми розвитку конкуренції».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.