Який же з Міхо диктатор?

11 жовтня 2012, 08:45
Власник сторінки
0
255

.

Тепер просто сміюся з тих критиків Михайла Саакашвілі, які, ледь не вирячивши очі від напруги, доводили, що грузинський президент - диктатор, що він ліквідував політичну конкуренцію. Що ніякої політичної боротьби в Грузії немає.

Ви собі уявляєте диктатора, який ось  так просто взяв і віддав владу? Олександр Лукашенко сидить у своєму кріслі чорт зна скільки років. Він розповідає, який унікальний чоловік – його син. Висловлюються підозри, що він хоче передати йому владу в  майбутньому.

Владімір Путін вигадав тандем з Дмітрієм Медведєвим, щоб не порушувати відверто Конституцію. У більшості азійських республік колишніх СРСР також сидять правителі по багато років. І нічого собі.

А тут партія «кривавого» Мішіко програє вибори в чесній боротьбі,  і глава держави визнає  поразку своєї політичної сили. І передає владу опонентам. Що ж це за така дивна диктатура?

Мабуть, Саакашвілі багато чим можна дорікнути. Справді, він перевищував владу в боротьбі з опозицією. Але з іншого боку я його можу зрозуміти,  адже опозиція фінансується з держави, яка окупувала сатину території Грузії.

Він також передавав куті меду в боротьбі з криміналом. Але й це можна якось пояснити, боо Грузія була чи не найбільш криміналізованою республікою колишнього СРСР,  а тепер грузинські злодії в законі або у в’язницях, або в Росії та, на жаль, в Україні.

Але чого йому все ж таки не можна закинути – так це його нібито диктатури. Бо це Віктор Янукович тримається за владу, як за останній бастіон і не збирається її віддавати за жодних обставин. Бо влада для нього інструментарій не для реформ, а для особистого збагачення.

Цікаво, що Саакашвілі з переможцем на виборах вже заявили, що далі поведуть країну до НАТО. Дуже схоже на те, що Саакашвілі вдалося створити вже такий міцний бастіон під своїми реформами, що ходу назад вже не буде. Зміна лідера при владі здатна пригальмувати процес, а не повернути його в інший бік.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.