Смачного тобі, дорога українська людина…

05 листопада 2012, 19:51
Власник сторінки
Координатор Аналітичної Платформи АПК
0
504

На думку українського науковця, історика, публіциста, Ярослава Грицака головна причина неуспішності України – в цінностях більшості її населення.

На думку українського науковця,  історика, публіциста, Ярослава Грицака головна причина неуспішності України – в цінностях більшості її населення. Це – цінності самозбереження, а не самореалізації. І дійсно, якщо поглянути на хід виборчої компанії 2012 року. Головна теза електорату, до кандидата: «А що Ви можете нам зараз дати?». Такий підхід у двосторонніх стосунках, заздалегідь проречений на збереження тих умов життя в країні, які на жаль, існують сьогодні. Коли замість чітких законодавчих ініціатив, кандидату пропонують, просто бути спонсором для певного регіону.

Так звісно довго не може продовжуватись, тому потрібно самим брати активну участь в житті свого села району та й держави загалом. В країні потрібно розбудовувати громадянське суспільства, що стоятиме на захисті наших з вами інтересів. Об’єднаність людей у вирішенні проблем починаючи з маленького села, дасть поштовх для здійснення реформ та розв’язання багатьох суспільних та політичних проблем по всій Україні. Якщо разом  навчитися діяти як одна команда,  зможемо проводити  оцінку ефективності діяльності певного органу виконавчої влади, або якоїсь посадової особи, оцінювати виконання державної програми, або витрачання бюджетних коштів, оцінювати якість надання адміністративних послуг або виконання законодавства. Так живе весь світ і якщо ми прагнемо жити в цивілізованій, заможній країні повинні рухатись в тому ж напрямку.

 Ми повинні розуміти, що велика відповідальність за стан речей, що відбуватиметься  в країні лягає на громади. Вони повинні бути зорганізовані таким чином, щоб не допускати впливу деструктивних факторів  які можуть порушити процес, управління територією на якій вони проживають.

Та вибори до Верховної Ради України, продемонструвати, що громади та хотілося б уточнити що не всіх звісно округів. Поклали свою відповідальність на простий випадок життя. Бо продавали свої голоси тим, хто  замінив одне пластикове вікно у клубі, поклав до подарункового пакету кілограм муки, згущеного молока. І таким чином зняв з себе відповідальність про розвиток громади, на наступні покоління. Смачного тобі, дорога українська людина…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.