ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПРИСЛУХАВСЯ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ

09 листопада 2012, 10:20
Власник сторінки
Экономист
0
489

Президент України ветував зміни до Закону "Про захист персональних даних"

Асоціація „Український Кредитно-Банківський Союз” вітає ветування Президентом України змін до Закону «Про захист персональних даних» (реєстр. № 10472-1), які створювали значні перешкоди для ведення бізнесу та вводили суб’єктів господарювання в додаткові та абсолютно невиправдані фінансові витрати.
Зокрема, замість удосконалення порядку обробки та державної реєстрації персональних даних, ухвалений Закон передбачав поширення персональних даних без згоди суб’єкта «якщо це необхідно» (що створювало підґрунтя для необмеженого втручання держорганів у діяльність усіх, хто здійснює обробку персональних даних).
А також нав’язував бізнесу додаткове державне технічне регулювання у сфері захисту персональних даних – обов’язкову оцінку держрегулятором відповідності систем захисту інформації, без якої такі системи не могли впроваджуватись.
Нагадуємо, що у зверненні до Президента України УКБС виступив проти прийняття на законодавчому рівні норм, що суперечать Конституції України в частині забезпечення свободи інформації, та проти необґрунтованого втручання в господарську діяльність суб’єктів бізнесу.
Докладніше дивіться у матеріалі УКБС «ПРЕЗИДЕНТ ПОВИНЕН СКАСУВАТИ ТОТАЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ ЗА БІЗНЕСОМ»: http://www.kbs.org.ua/index.php?get=14&id=6252 .
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.