ЕКСПЕРТИ УКБС, НБУ ТА КАНАДИ СТВОРИЛИ НОВУ КОМУНІКАЦІЙНУ ПОЛІТИКУ

18 березня 2013, 15:53
Власник сторінки
Экономист
0
221

За участі УКБС створено нову Комунікаційну політику НБУ для поширення статистичної інформації та публікацій регулятора

Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» взяла участь у заключній конференції регулятора щодо реалізації ініціативи “Розроблення комунікаційної політики для поширення статистичної інформації та публікацій НБУ”.
Обговорено рекомендації канадських експертів щодо подальших кроків у розбудові системи комунікацій НБУ.
Зазначена ініціатива здійснювалася у рамках Проекту розробки та впровадження публічної політики (PRISM) Канадської агенції міжнародного розвитку.
Зокрема, експерти УКБС, НБУ і канадської агенції визначили проблеми банків з подання та збору статистичної інформації, а також розробили пропозиції необхідних змін для їх розв’язання. Це і було враховано при підготовці  остаточного варіанту комунікаційної політики НБУ у сфері статистики.
У ході обговорення питань комунікацій між постачальниками і користувачами статінформації, експертами УКБС було наголошено на необхідності зваженого підходу до управління навантаженням на респондентів. Так, запропоновано провести інвентаризацію форм статзвітності; оптимізувати склад та структуру звітності; здійснити заходи, спрямовані на універсальне використання даних; забезпечити прозорість та обґрунтованість змін; встановити належні строки для запровадження змін комерційними банками тощо.
„УКБС нагадав про необхідність надання банкам можливості зберігати звіти в електронному вигляді на захищених носіях та скасувати вимоги щодо їх обов’язкового роздрукування і зберігання на паперових носіях. Що дозволить позбавити банки від непродуктивних витрат та знизить витрати їх клієнтів,  - зазначила Генеральний директор УКБС Галина Оліфер. Наразі ж, банки надають регулятору понад 70 звітних форм, з яких 12 – щоденно”.
Презентацію проекту та матеріали щодо практичних результатів його реалізації члени УКБС зможуть оглянути на сайті: www.kbs.org.ua у розділі «Ініціативи» підрозділ  «Круглі столи».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.