УКБС ОПРАЦЬОВУЄ ПРОБЛЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ

19 березня 2013, 08:15
Власник сторінки
Экономист
0
187

Профільний комітет ВРУ розглядає пропозиції банківського співтовариства щодо удосконалення податкового законодавства

          У Комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики розглянуто звернення УКБС (№ 146 від 20.02.2013) щодо необхідності внесення змін до Податкового кодексу України з метою врегулювання спірних питань в оподаткуванні в банківській сфері.
         Нагадаємо, що УКБС ініціював врегулювання низки актуальних для банків питань оподаткування, пов’язаних, зокрема, з визначенням бази оподаткування ПДВ при здійсненні банківських операцій; утриманням та сплатою податку з доходів фізичних осіб при здійсненні банком операцій із заставним майном, отриманні сум страхового відшкодування для погашення кредитної заборгованості боржника, списанні боргу позичальників, визнаних померлими або безвісно відсутніми, та виконання банком при цьому функцій податкового агента; удосконалення процедур адміністрування податків та зборів тощо.  
         За результатами розгляду, пропозиції УКБС передані до Міністерства фінансів України та Державної податкової служби України для проведення аналізу їх впливу на доходну та видаткову частини бюджету та можливого врахування при підготовці змін до Податкового кодексу України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.