Справжнє кохання

18 червня 2013, 18:17
Власник сторінки
0
232

Кохання… Кохання – світле почуття.

Скажіть, будь ласка, до кого воно не приходило? Скільки всього сказано про любов, скільки всього можна ще сказати нового, не почутого. Як мені про це писати – молодій, недосвідченій? Та кохати вміє навіть маленька дитина. Її кохання починається з найменшого – спочатку з любові до батьків, з ніжності до пелюсток квітів, з турботи до домашньої тварини, зі страху когось образити і зробити боляче. Потім з роками ці якості зливаються в одне-єдине почуття – кохання до когось.

Кохання… Воно приходить неочікувано, стукоче у двері серця тоді коли ми не чекаємо на гостей, заколисує у своїй музиці і вже не відпускає від себе. Дехто стверджує, що справжнього кохання не існує, але я в це не вірю, адже долі у всіх різні, вони переплітаються лише раз, коли в світі раптово зустрічаються дві незнайомі людини, свої  серця зливають в одне, єднають своє життя назавжди, то й доля тоді стає одна на двох.

А що таке кохання? Чому про нього сказано так багато і в той же час не сказано нічого? Мабуть, тому, що це мова не та, якою ми звикли спілкуватися, сперечатися. Це мова серця, яку розумом не осягнеш, не зрозумієш, у кожного вона особиста.

Кажуть, на світі немає нічого вічного, окрім води, але річки влітку пересихають. Кажуть, немає нічого вічного, окрім сонця, проте й воно згорає. А от любов не зникне ніколи. З неї починався світ. Усе щось приходить, потім зникає, з`являється щось інше. А кохання приходить і вже не йде, залишається поруч.

Навіть жорстока людина вміє кохати. В її душі жевріє частина світлого. Саме ця маленька частина в змозі змінити жорстокість на лагідність, гордість – на приниження, може врятувати, допомогти, дати сили для боротьби за втрачене. Прикладом цього є дружини декабристів. У грудні 1825 року відбулося повстання декабристів. Повстанцям не подобалася їхня нелегка доля, те, як над простим народом знущалася царська влада. Повстанці рано-вранці вишикувалися перед Зимовим палацом тодішнього царя. Багатьох із них за бунт проти влади було розстріляно, інших засуджено і відправлено до Сибіру. Слідом за чоловіками пішли їхні жінки. Якого ще більшого прояву потрібно, щоб довести, що любов існує?

В одній із десяти заповідей Біблії заклякається любити ближнього свого. Світ створений не вчора і не сьогодні, і люди в ньому живуть уже не одну тисячу літ. Та протягом всіх цих років вони передають цю заповідь із покоління в покоління. Все навкруги змінюється: люди, час, вдосконалюється наше життя, на зміну старим традиціям приходять сучасні, але одне – те, що ніколи не старіє і над чим не владний час – це кохання, яке все з однією і тією ж силою продовжує захоплювати серця в полон і хвилювати людські душі.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.