Оркестр Гленна Міллера задає тон Новому року

31 грудня 2019, 12:01
Власник сторінки
духовный рост
0
40
Оркестр Гленна Міллера задає тон Новому року

Перший тиждень Нового 2020 року для вітчизняних фанатів джазової музики стане по-справжньому гарячим.

4 та 5 січня,  велику сцену Жовтневого палацу протягом двох вечорів окупує легендарний джазовий оркестр Гленна Міллера.

А поки що меломани роздумують, на який з цих двох концертів їм піти, нагадаємо, чому у світі джазу вважається, що Гленн Міллер, видатний тромбоніст і «досі живий», і як саме ця теза втілюється в оркестрі його імені.

Взагалі, оркестр Гленна Міллера під керівництвом Уілла Салдена, який ось вже кілька разів з великим успіхом виступав у столиці України, є єдиним з трьох однойменних колективів-тезок, який удостоївся права працювати в Європі.

Шлях до міжнародного визнання був довгий та кропіткий. Спочатку глава «Glenn Miller Productions Inc.» американець Девід Маккей зібрав під одним дахом найсильніших джазменів Західної Європи. Потім вже протягом 15 років під його чітким контролем відтворювалися унікальні творіння Гленна Міллера. Ті самі, які окрім метра або разом з ним, майстерно виконували Френк Сінатра, Елла Фіцджеральд, Луї Армстронг та інші легендарні виконавці «чорної» музики.

Гастролювати оркестр Гленна Міллера почав в 1990 році, даруючи слухачам усього світу незабутні враження від прослуховування віртуозної «інтелектуальної музики». В рамках цьогорічного концерту прозвучать відомі шедеври, джазові хіти в неповторному, оригінальному, але пізнаваному усіма звучанні оркестру Гленна Міллера.

Цікавим є той факт, що унікальне звучання оркестру народилося в результаті щасливо-нещасливій випадковості: на одному з концертів трубач поранив губу, внаслідок чого партію довелося перехопити кларнетисту. Експеримент вдався - і... вийшло щось зовсім нове. А саме - неймовірно красиве аранжування всіма улюбленої пісні!

Ну й, звичайно ж, всесвітньо відома «Серенада місячного світла» обов’язково буде зіграна. Отже, можна лише позаздрити тим, хто дістанеться цього вечора до МЦКМ.

З Новим роком і приємних вражень!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: концерт,джаз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.