«Вони пречудові!» Батьки та діти діляться враженнями про виставу «Три лисички»

01 листопада 2019, 17:35
0
33
«Вони пречудові!» Батьки та діти діляться враженнями про виставу «Три лисички»

Шість показів в Харкові та два в Полтаві — це лише математичні підсумки проєкту «Три лисички», реалізованого за підтримки Українського культурного фонду.

Підсумки емоційні значно важливіші та вагоміші. Вистава знайшла свого глядача, отримавши хорошу критику від дітей і батьків.

Відгуки були найрізноманітніші: захоплені та предметні, українською та російською мовами, від дорослих та від юних глядачів.

«Дуже дякуємо за те, що робите таку справу. Це неймовірний захват», — йдеться в одному з відгуків, які збирали у глядачів після кожного показу.

Важливо, що багато дорослих відзначили хорошу емоційну складову вистави. Хтось підкреслював, що дитина не злякалася, як це буває, а з цікавістю дивилася. Хтось акцентував увагу на тому, що «Три лисички» змогли подарувати глядачам позитивні емоції.

Акторська гра і костюми викликали окремий захват у глядачів.

«Дякуємо за чудову гру, гарні й яскраві костюми. Лисички пречудові!», — ще один відгук отриманий по гарячих слідах, після одного з останніх показів у Харкові.

Діляться враженнями батьки і у соціальних мережах.

«Дякую за виставу! Цікавий формат, чудова реалізація. Щиро і талановито. Анюті сподобалось», — пише Наталя Камаева. 

Вікторія Разворюк підкреслює професійне ставлення команди до підготовки проєкту. «Море позитивних емоцій і у дитини, і у батьків! Гра акторів, костюми, світло, звук, все розраховано на дітей з особливостями розвитку, що дало можливість не перевантажити дитину емоційно! Як завжди, ми додивилися дійство до кінця, і з задоволенням поспілкувалися з акторами», — серед іншого зазначає вона. 

Олена Розказова відкриває одну з важливих функцій вистави, наводячи приклад з фіналу. В ньому маленким глядачам пропонують обрати покарання для героїнь, які хитрували та обдурювали. Під час кожної вистави звучать різні варіанти. Глядачка зазначає, що малюки пропонували зробити щеплення. «Те, чого діти бояться, сприймається як покарання. Особливо коли це кожного дня. Але "Лисички" дозволили їм забути про страхи. Ще будемо обговорювати вчинки лисичок, бо дитина від них поки що у захваті», — доходить вона висновку.

Проєкт громадської організації «Платформа театральних ініціатив», підтриманий Українським культурним фондом, тривав чотири місяці. За цей час команда створила виставу з нуля — п'єсу, музику, режисуру, акторську гру, костюми та декорації. А паралельно — організувала та взяла участь у трьох тренінгах з питань освіченості у інклюзії, етікету інвалідності та розвиткових особливостей різних дітей, підготовала та провела кілька свят-привітань з днем народження для діточок з інвалідністю, веселе дитяче свято на туристичному фестивалі тощо. В цілому проєкт охопив принаймні 550 дітей і дорослих (не враховуючи читачів, слухачів і глядачів, які долучилися віддалено — через понад 30 журналістських матеріалів).

Для команди проєкт «Три лисички» є продовженням роботи зі створення театральних продуктів для дітей. Вже з'явилися «Лікар Посміхайко», «Дружочок Сонечко», «Казки Джулії. Кит і Равлик». Детальніше можна дізнатися на фейсбук-сторінці ПТІ:


Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: дети,театр,права людини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.