«Хитрющі, класні та дуже музичні». У Харкові готують виставу «Три лисички»

27 вересня 2019, 18:05
0
48
«Хитрющі, класні та дуже музичні». У Харкові готують виставу «Три лисички»
Яніна Зеленська. Фото: Накипіло

Режисерка Яніна Зеленська та координаторка Анастасія Волкова у прес-центрі «Накипіло» розказали медійникам про проєкт «Три лисички».

Ось кілька важливих моментів:

- Ми не перший рік займаємося дитячими виставами. І намагаємось також долучати до цих вистав дітей з особливими потребами виховання. «Три лисички» — це така особлива для нас справа, тому що вона включає в себе декілька напрямків нашої праці. По-перше, це постановка самої вистави. По-друге, ми розробили таке невеличке свято-привітання для діточок з особливими потребами. По-третє — у цьому проекті є доосвіта акторів, яким ми даємо важливі соціальні знання. Для них ми актуалізуємо важливість створювати та приймати участь саме у виставах для дітей. Вистави, які орієнтовані на те, щоб туди приходили різні діти. А інклюзія — це для всіх, а не тільки для якихось особливих дітей.

- Ми взяли три казки про лисичок. Вони хитрющі, класні та дуже музичні. Майже бродвейський такий мюзикл, але дуже обережний. Ми ж працюємо і з гучністю, і зі швидкістю сприйняття. Такі ніжні пісенькі зараз пишуться. Ми так це контролюємо, щоб там не було зайвого. Перша казочка — про ворону. Вона міжнародна така казочка, тому що історія про сир є i в Езопа, і в українських казках. Ще історія про двох котів і сир. Та одна історія про лева.

- Ми відкриємо реєстрацію на спектакль. У Харкові буде шість вистав у жовтні і потім будуть спектаклі поза межами проекту. Вже 2 листопада буде наступна вистава.

Відеозапис прес-конференції можна подивитись тут:  за підтримки Українського культурного фонду. Шість безкоштовних показів відбудуться в жовтні 2019 року. Для команди проєкт є продовженням роботи зі створення театральних продуктів для дітей, зокрема «Лікар Посміхайко», «Дружочок Сонечко», «Казки Джулії. Кит і Равлик» (вистава отримала приз глядацьких симпатій конкурса Taking The Stage від British Council Ukraine).

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: дети,Харьков,театр,Харків,діти,доступність,доступность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.