ПУТІНСЬКІ МІФИ ДЛЯ РОСІЯН

19 серпня 2019, 12:58
Власник сторінки
0
6654

Прихід Путіна до влади в Росії ознаменував собою не тільки нове тисячоліття, але і тривалий період реанімації старих імперських міфів на тлі наростання кремлівської ностальгії про дні давно минули.

Але скільки минуле не клич, воно вже колишнім не повернеться, повторитися може, але тільки як трагедія сьогодення.

Саме до такого самогубського для Росії сценарію тягнуть її деякі відірвані від життя кремлівські стратеги і політологи. Це вони регулярно підкидають Путіну для висвітлення брехливих тез про те, що «розпад СРСР став найбільшою геополітичною катастрофою минулого століття». Але справа вся в тому, що СРСР не розпадався, він просто зжив себе, не витримавши змагання з Заходом, і помер, а діти його п'ятнадцяти дружин-республік розійшлися по своїх національних домівках, до своїх матерів. СРСР, який був на порядки сильніше нинішньої Росії, не міг апріорі впоратися з новими викликами часу, він програв холодну війну Заходу, перенапружувався і помер. Процес цей природній і повчальний для нинішніх кремлівських небожителів, що намагаються з усіх сил, пустити Росію по згубному радянському шляху. Невже практика Союзу нічому так і не навчила?!

Радянський Союз помер ще і тому, що його потужна пропаганда брехала настільки хвацько і безмежно, що коли, за часів перебудови, щира правда злегка здалася світу, то від брехливої ​​радянської пропаганди тільки пір'я обскубані полетіли. Путінська Росія, на жаль, йде тим же шляхом.

Але, навіть в СРСР ніхто собі не дозволяв порівняти Росію з Союзом, бо це був би вкрай негативний приклад російського шовінізму - рашизму. КПРС це розуміла і намагалася не допускати таких стратегічних помилок. Тим більше, що Союз був табором не тільки для входили до нього національних меншин, а й для самих росіян. Союз як політичне утворення був вище національного чинника, інакше він давним-давно б помер. До речі, в Союзі в 1989 році росіяни, без приписок статистики, становили меншість. Але, нині в Кремлі чомусь ставлять знак рівності між Союзом і Росією, хочуть приватизувати собі історію Союзу?! Дивіденди від такої шовіністичної приватизації більш ніж сумнівні.

Чому путінський режим став таким агресивним, дозволивши собі розв'язати третю світову гібридну війну, в якій йому не судилося перемогти ?! Вся справа в тому, що міфи, помножені на ностальгію, завжди дають сплеск агресії, яка часто не контролюється. Ось саме в цьому і криється небезпека, як для світу, так і для самої Росії. Тому заради порятунку і світу, і Росії придумали для неї вбивчі міфи і накинуту ностальгію, яку слід оперативно розвінчувати, поки вони не отруїли своєю агресивністю російську суспільну свідомість.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Россия,Украина,война,пропаганда,фейк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.