Незалежна українська держава

28 серпня 2018, 09:37
Власник сторінки
0
3751

24 серпня українці відзначають головне державне свято – День незалежності України.

У цей день, наша держава, взявши кермо в свої руки доказала всьому світу, що є самодостатньою, незалежною, суверенною і конкурентоспроможною країною, здатною до саморозвитку, самовдосконалення і виховання гідних громадян.

За 27 років незалежності, Україна невпинно з кожним роком розвивала свій імідж на світовій арені, а саме сповідувала демократичні та цивілізаційні цінності, шанувала принципи та норми міжнародного права, будувала відкрите співробітництво з  сусідніми державами.

За період української незалежності виховано нове молоде покоління, яке вже цілком свідоме і не має ніякого зв'язку з радянським минулим, які отримали також свою Незалежність та стали справжніми патріотами своєї демократичної держави.

Проте, одним з найбільших надбань сучасної України є розбудова громадянського суспільства. Так, після розпаду Радянського Союзу, де все вирішувала правляча партія, де люди мусили жити по встановленим правилам, почали створюватися нові партії, орієнтовані на патріотизм та розбудову української незалежної держави. Також, створилися громадські організації, які здійснюють контроль та аудит діяльності органів державної влади. Щодо останніх, то також за період Незалежності України відбулося інституційне становлення української держави, яке триває і сьогодні.

Протягом останніх 16 років у нашій молодій державі два рази відбулися поступи народу – революції 2005 (Помаранчева) і 2013-2014 (Гідності). Варто зазначити, що на таке піднесення здатні не всі народи. Цими революціями український народ доказав свою готовність до змін. І вони відбулися. Можливо не все відбувається так швидко як хотілося, але українська влада, на чолі з Президентом роблять все можливе для розвитку нашої молодої незалежної держави.

Україна сьогодні – це молода амбітна держава, яку визнали світові співтовариства своїм партнером, в той час, коли йде неоголошена війна Росією з загарбницькими намірами. Впродовж останніх трьох років українська армія піднялася з колін, ми отримуємо допомогу звідусіль: і з-за кордону, і всередині держави. Неабияким феноменом стало зародження і розвиток в Україні волонтерського руху, що безумовно свідчить про розвиток в Україні громадянського суспільства.

Отже, друзі, вітаю нас усіх з найважливішим державним святом, зі свідченням нашої незламної свободи, незалежності, соборності! Всіх зі святом Незалежності України!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Україна,свято,незалежність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.