27 років незалежності: найвагоміші зміни в Україні

23 серпня 2018, 18:31
Власник сторінки
0
2247

Цього року молодій, але з непростою долею країні виповнюється 27 років.

За час своєї незалежності Україна пережила значну кількість травматичних змін, що вплинули на її економіку, державний устрій та територіальну цілісність.

Політичні війни, анексії та вторгнення Російської Федерації на східні території - виснажили Україну, але це не зробило її слабкою. Ми приведем низку вагомих змін, нововведень та досягнень, що сталися із нашою державою за незначну, але вагому історію її існування, як окремої незалежної європейської країни.

  1. Вагомою і незмінною можна назвати нашу українську культурну спадщину, що передається крізь покоління. Незважаючи на всі метаморфози, що відбувалися з країною протягом останніх років, ми не втратили нашу унікальну культуру, і в державі намагаються підтримувати українську автентичність із її мовою і звичаями. На державному рівні вносяться зміни, що стосуються мовного питання, прикладом якого стали квоти на радіо та телебаченні. Маленькими, можливо малопомітними, кроками в Україні намагаються підтримувати малий і середній бізнес, що вносить свою частку в економіку країни. Таким чином українці більше почали цінувати і берегти, намагаються робити користь для країни, берегти її, розвивати, передавати традиції та багатовікові ремесла.
  2. Звісно, кожний українець, якщо його запитати про найвагомішу зміну в країні назве безвізовий режим із країнами Євросоюзу. Так, це принесло свої значні плоди, спростило життя і надало змогу подорожувати практично без кордонів багатьом громадянам нашої країни. Але багато хто забуває, що не тільки Європа виграла від цього, але і ми, адже кількість гостей в державі значно збільшилась, що дозволило покращити економічні відносини із європейськими сусідами.
  3. Якщо запитати у європейця чи в американця, що він знає про Україну нам скажуть одне слово - Чорнобиль. Катастрофа погубила не одну сім'ю і наслідки трагедії на ЧАС зачепили не тільки Україну, але і весь світ. Однак, жодного разу в Україні не відгороджувались від трагедії і більше того, свідомо і відверто говорили про її наявність і про проблеми, що були спричинені вибухом. Для подолання проблеми, що існує українська влада наймала кращих спеціалістів світового рівня. Таким чином був розроблений проект “Укриття”, що із часом у народі почали називати “Саркофаг”. Багато хто скептично ставиться до вирішення подібної проблеми, але всі скептики і диванні коментатори часто забувають, що у світі не було схожих проектів і Україна із усіх сил намагається виправити наслідки страшної катастрофи. Якби там не було, але факт лишається фактом - проект “Укриття-2” став масштабним і вагомим для історії України про який забувати не можна.
  4. Після важких часів, що пережила держава із розпадом Радянського Союзу і повною запущеністю армії та розвитку збройної промисловості Україна поступово реабілітується. Так, виділяються значні кошти на виготовлення різноманітної оборонної техніки, особливо це помітно в останні роки - нові, інноваційні танки та БТРи українського виробництва користуються популярністю у іноземних замовників та вітчизняних. Заводи намагаються розвивати, оснащувати сучасними приладами та залучати до роботи молодих спеціалістів. Окрім того, військова служба вийшла на новий рівень - ставши по справжньому обов'язковою. Плоди розвику оборонної промисловості кожен українець зможе побачити цього року на спеціальному параді до Дня Незалежності України. На урочистому заході будуть представлені останні розробки збройної промисловості.
Розвиток та оборонна промисловість - речі без яких не виживе жодна цивілізована країна. Та якою була би держава без контролю та порядку? Так, значною і вагомою для всіх за час незалежності стала реформа української поліції. На перший погляд може здатися, що ця інновація останніх років надто мілка на фоні багаторічного реформування країни, але це не так. Ще в 90-х дітей ляками злим міліціонером, що прийде і забере, якщо дитина буде погано поводитися, але із плином часу така практика змінилась. Тепер поліцейський це герой на якого варто рівнятися, тепер діти не бояться поліції і не бояться попросити допомоги. Та і дорослий бачачи поліцейського не хоче перейти на інший кінець вулиці. Реформа, яку спочатку критикували і приписували їй швидкий крах, стала початком перебудови мислення населення цілої країни. Тепер бачачи поліцейського людина відчуває себе в безпеці і це дійсно важливо в сучасних реаліях нашої країни. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: День Независимости,Київ,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.