Як голова Житомирської обласної спілки поляків України інтереси Польщі на Житоми

03 серпня 2018, 15:12
Власник сторінки
0
38

Нещодавно сесія Житомирської обласної ради прийняла рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Степана Бандери».

Зазначене рішення облради є закономірним, оскільки в умовах російської агресії на Сході, українцям, як ніколи необхідні національні герої та національна ідея, що може нас об’єднати, сконцентрувати, зробити сильнішими і повести вперед.

Здобувши державну незалежність, національна ідея переходить в нову фазу консолідації нації. Оскільки завдання змінилися, потрібно вже не здобувати, а будувати, розвивати, досягати нової мети, як незалежна держава.

Українська національна ідея - це не абстракція, її функція зміцнити націю і покращити життя. Носіями української національної ідеї можуть бути люди з різними поглядами, різних національностей, різної партійної приналежності, різних релігійних вподобань і таке інше.

На жаль, представниці польської меншини, голові Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторії Лясковській-Щур є ріднішою національна ідея Польщі, в якій Степан Бандера є організатором геноциду польського народу, а червоно-чорний стяг під яким воювали патріоти України в ХХ ст. і боронять українську землю в ХХІ ст., в її розумінні, є «ганчіркою».

Відпрацьовуючи гроші, що регулярно надходять з Польщі та виконуючи завдання Генерального консульства Республіки Польща в м. Вінниці в переддень голосування Житомирської обласної ради за рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Степана Бандери» Вікторія Лясковська-Щур намагалася схилити депутатів облради, які мають польське коріння, або діти яких навчаються в вищих навчальних закладах Польщі, не голосувати за вказане рішення.

Під час сесії Житомирської обласної ради В.Лясковська-Щур виступила перед депутатами та закликала їх не голосувати за рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Степана Бандери», аргументуючи це тим, що прийняття вказаного рішення негативно вплине на українсько-польські відносини.

Постає ряд логічних запитань, чому В.Лясковська-Щур, яка заявляє, що є єдиним представником польської меншини Житомирщини  не заперечує, що відкриття в Польщі пам’ятників загиблим полякам в роки Другої світової війни від рук т.зв. «бандерівців-катів польського народу» негативно впливає на польсько-українсько відносини? Чи на думку В.Лясковської-Щур прийняття постанови Сеймом Республіки Польща, яка визнає Волинську трагедію 1943-1945 років «геноцидом, вчиненим українськими націоналістами проти мешканців Другої Речі Посполитої» не впливає негативно на українсько-польські відносини? Можливо на її думку українсько-польські відносини псує тільки українська сторона, в той час, як польська захищає свої національні інтереси? А може В.Лясковська-Щур вважає, що українська національна ідея виявляється  в тому, щоб урятувати Польщу від демографічної кризи? І саме тому вказана особа надає допомогу бажаючим  отримати Карту Поляка, виїхати на навчання, працевлаштування до Польщі та заробляє гроші та представниках польської меншини.  



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.