Як догодити цифровим аборигенам? Реклама для покоління Z

22 червня 2018, 12:20
Власник сторінки
0
58

Нові виклики cучасного покоління.

Напередодні Дня молоді я не могла обійти цієї теми... Можливо, це прозвучить банально, та саме молодь – головний каталізатор змін у будь-якій сфері. Вона сама кидає виклики і сама ж стимулює їх розв'язання. Нинішня молодь уже не та, яка була 10-20 років тому. Вона інша. Так зване покоління Z уже сміливо можна назвати цифровими аборигенами. Ці діти виросли, можна сказати, зі смартфоном в одній руці та планшетом в інший. Їм легше розібратися з інтерфейсом нового смартфона або програми, ніж замінити лампочку в своїй кімнаті. Вони можуть не знати, як саме працює комп'ютер, що таке VPN, швидкість свого інтернету, але вони з легкістю використовують усі можливості світової мережі. Водночас сучасна молодь не терпить недосконалості. І ми не маємо права «пасти задніх». 

На початку червня в Сорренто, італійському містечку на узбережжі Тірренського моря, відбувся 59-й міжнародний конгрес із зовнішньої реклами FEPE International 2018. І навіть там обговорювали нові виклики нового покоління. Так, одна зі спікерів – журналістка, письменниця і співзасновниця медіаплатформи про науку та технології Science: Disrupt Гемма Мільне – говорила про те, що галузі ООН-реклами вже зараз важливо розуміти тип мислення нового покоління, тих, хто народився після 90-х. По-перше, для них характерне кліпове мислення. Вони легше сприймають короткий кліп, ніж цілий фільм, короткий пост, ніж велику статтю, яскравий малюнок, ніж складну схему, а на 8-й секунді читання вже втрачають концентрацію... Ні, це не призведе до деградації. Навпаки – потік інформації став набагато швидшим, і молодь обробляє цей величезний масив краще, ніж попередні покоління. Тепер час пошуку відповіді на запитання скоротився до кількох секунд: знайшов і йдеш далі. До речі, саме цим і користується більшість політтехнологів, які працюють із молодими людьми. Їм легше запустити гучну негативну фейкову новину, яка запам'ятається своїм заголовком, а потім спростувати її менш яскравою заявою. 

Для сучасного покоління характерні love-hate стосунки з технологіями. Воно прекрасно розуміє, коли щось працює недосконало, адже часто його представники самі виступають авторами ноу-хау. Ще один момент – сучасні молоді люди націлені на набуття досвіду, прагнуть нових відчуттів та знань. Для роботи їм вистачає ноутбука та умов Co-working, де вони можуть і працювати, і відпочивати. 

Звісно, все це позначається і на сприйнятті зовнішньої реклами. Того, на що звертало увагу покоління Х (1963-1984 рр.) чи У – міленіум (1984-2004 рр.), – покоління Z може просто не помітити. Важливо розуміти, що головна вимога, яку нам висуває сучасне покоління, – це оптимізація використаного ним часу. Завтра вони будуть нашою основною аудиторією, тому під час проектування майбутнього галузі ми маємо враховувати їхні особливості вже зараз!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.