У холі ХНАТОБу пройшла виставка «Кордон» художниці Беати Куркуль.

13 травня 2017, 17:41
Власник сторінки
0
59
У холі ХНАТОБу пройшла виставка «Кордон» художниці Беати Куркуль.
На світлині зображені той самий боєць, та та сама дитина, що й на картині...

Ви, напевно, безліч разів бачили ці малюнки в соціальних мережах, і тепер можете дізнатися їх історію.

Ще на самому початку Виставки Беата пояснила, що всупереч розхожим в пресі думкам, вона ніколи не була в зоні проведення АТО на сході України. Всі сюжети її картин були взяті з розповідей прикордонників, своїми історіями, переживаннями, фотографіями ділилися з художницею спочатку прикордонники Красної Талівки, підопічні її чоловіка - волонтера, потім вже і інші її друзі, і знайомі. За ловами Беати, якби не цей внесок, то більшість її робіт просто не були б намальовані. Так само на творчість художниці дуже вплинув відгук на її роботи в кінці 2014 року. Головна особливість робіт, - фактично на всіх них зображені реальні люди. 

Беата не прив'язує свій творчий стиль до будь-якого напрямку живопису, своїми безумовними вчителями вважає Миколу Реріха і американських пейзажистів, що сильно вплинули на її творчість. Поза камерою зізнається, що, як і будь-який графічний дизайнер, працює Беата художником комп'ютерної графіки, успадковує в стилістиці комп'ютерні ігри. В її випадку це Warhammer 40,000. Малюнки робляться на планшеті, але, в момент, коли вона чує новий сюжет, ескіз може бути зроблений на будь-якому аркуші паперу аж до серветки. Метою своєї творчості вважає підняття бойового духу українських прикордонників, свого роду сигнал, що суспільство не забуло, що саме вони першими зустрічали ворогів. Уже в момент проведення виставки в планах художниці безліч робіт.

Виставка буде проходити з дванадцятого по сімнадцяте травня, ії атмосферу ви можете побачити в фотоальбомі, а більш докладну розповідь Беати про свої малюнки почути в відеосюжеті:

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: виставка,Харків,кордон,живопис
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.