На вернісажі у графині Маріци та Ярослава

08 листопада 2016, 15:41
Власник сторінки
духовный рост
0
38
 На вернісажі у графині Маріци та Ярослава

11 листопада, о 18:00, в Київському національному академічному театрі оперети (вул. Велика Васильківська, 53/3) в день прем’єри славнозвісної «Графині Маріци»,

в арт-фойє театру відкриється персональна виставка картин Ярослава Стеценка.

Цей молодий, скромний із вигляду, але дуже артистичний і приємний у спілкуванні український художник вже встиг здивувати мистецьку спільноту, немов комета спалахнувши на арт-небосхилі Києва кілька місяців тому. Його твори стали свіжим ковтком повітря у надзвичайно щільній атмосфері культурного простору столиці, а мистецтвознавці, за природній талант і неупереджену творчу манеру, назвали Ярослава «українським Піросмані».

Більшість із запропонованих до перегляду робіт Ярослава вибаглива столична публіка вже бачила на першій великій «персоналці» автора у залі галереї «Митець» у травні 2016 року, де було представлено майже півсотні його картин.

«Він. Казанова» 2015


Цього разу відбір творів влаштований дуже ретельно, у відповідності із загальним культурно-емоційним контекстом залу, духом будівлі й самої театральної постановки як такої.

«Генерал» 2015


Як вже зазначалось, виставка приурочена до дня прем’єри оперети видатного угорського композитора Імре Кальмана «Графиня Маріца». Хто не в курсі, або забув – нагадаємо, що:

«Марицу» заслуженно считают «самой венгерской» опереттой Кальмана: она содержит мощные сольные номера с национальным колоритом, трогающие душу дуэты, зажигательные чардаши. Эта оперетта представляет все характерные типажи своего жанра. Здесь есть благородный герой и блестящая, капризная героиня. В противоположность им поставлены характерный герой и романтичная девушка-субретка. И закрывают парад типажей солидная, умудренная опытом дама и пожилой граф с юморком».

Таке враження, що презентовані на виставці картини Ярослава Стеценка створені якраз під акомпанемент опереточних пасажів і містерій. Його характерні персонажі немов готові зійти з полотен, і влаштувати запальний танець, кумедну бійку, або пристрасну сцену кохання. Поціновувачі оперети і образотворчого мистецтва зможуть на власні очі й вуха оцінити, наскільки цікавий вийшов синтез живопису й музики, пензля й танцю…

«Дівчина та Кінь» 2016


«Фіолетовий Пірат» 2016


Виставка працюватиме рівно місяць до 11 грудня 2016 р. Вхід вільний для всіх, хто в цей період придбає квитки на будь-яку виставу або подію в театрі оперети.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: художник,виставка,оперетта,Стеценко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.