...а потім план Маршалла…

13 вересня 2017, 13:27
Власник сторінки
1
149
...а потім план Маршалла…

Чомусь деякі українські урядники і депутати (і таких, на жаль, чимало) розглядають євроінтеграційний вектор як синонім відмови від національних інтересів в економіці та екології.


Представник ЄС Мінгареллі: "Якщо Україна не відмінить мораторій на експорт лісу-кругляка, 600 млн євро - третій транш макрофінансової допомоги - буде втрачений".

 

Скільки можна шантажувати нас цими траншами? По-перше, ця "допомога" - кредит. По-друге, мораторій законний і відповідає Угоді СОТ та Угоді про асоціацію. По-третє, мораторій вже створює нові робочі місця та виробництва і приносить інвестиції, у тому числі європейські. 

 

Нам потрібні інвестиції в реальний сектор, які піднімають економіку догори, а не чергові кредитні транші, що тягнуть нас в боргову та сировинну прірву бідності.


Європейці хочуть відміни нашого мораторію на експорт лісу та підвищеного мита на металобрухт? Це зрозуміло. Незрозуміло лише навіщо нам ставати сировинною колонією. Тим більше, що наші промислові закони не тільки вигідні Україні, а й повністю відповідають Угоді СОТ та Угоді про асоціацію!

 

У кінцевому підсумку, наші промислові закони вигідні і ЄС. Адже наші партнери безумовно прагнуть бачити Україну міцнішою і стабільнішою в довгостроковій перспективі. Значить, завдання нашого Уряду, передусім його економічного блоку та торговельної дипломатії - відстояти український інтерес. Показати не лише, що ми дотримуємось міжнародних угод, а і в чому довгостроковий виграш ЄС - геополітичний та економічний. Це зовсім не те саме, що зазирати в рота закордонним партнерам і навипередки сліпо виконувати їх побажання, рекомендації або вимоги.

 

Все гучніше лунають обговорення плану Маршалла для України. Але такий план це ж не тільки гроші, а передусім економічна політика іншого типу! Політика реіндустріалізації, інновацій та економічного зростання, а не навпаки. Тому не можна допустити план Моргентау, бо потім і план Маршалла не допоможе!

 

https://www.facebook.com/Halasiuk/posts/1998037957138499

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Радикальна партія,план Маршалла
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.