Кличко хоче «скупити» голоси столичних інвалідів… за 150 гривень

30 вересня 2015, 16:49
Власник сторінки
knk.media
0
23

Київський мер не гребує передвиборчим підкупом виборців коштами із міського бюджету. Такий висновок можна зробити, зауваживши на поштову розсилку, яка цими днями була здійснена КМДА.

У своїх поштових скриньках вчора, та й кілька днів тому, багато киян виявили лист, що на перший погляд, здався просто черговим передвиборчим вітанням від мера. Та відкривши його, дивуєшся: мало того, що тебе вітають із Міжнародним днем людей похилого віку (у свої 20 років, а мені теж прийшла така листівка!), так ще й дякують «за багаторічну працю на благо нашої країни».

Ситуація вже зовсім виглядає абсурдною, якщо пробігтися очима до кінця – фільтруючи численні «ми підтримуємо людей», «підвищили зарплатню» і «продаж ліків за найнижчими цінами». А потім звертаєш увагу на «Кошти вже перераховано на вашу картку» і світ стає догори дригом. Кошти – це вже цікаво!

Словом, Віталій Кличко вирішив привітати з цим чудовим святом соціально незахищені категорії громадян, незважаючи на те, що 40 % з них не назвеш особами навіть трішки «похилого» віку. Турбота про киян – чудова ініціатива, та будьмо чесні хоча б із собою: скільки разів ваші бабусі чи дідусі отримували такі подачки до цього? Нуль цілих, нуль десятих. Невже дочекались, невже й на нашій вулиці буде свято, чи, може, все-таки, київського очільника осяяло блискавкою щедрості? Та ні, просто залишилось всього 28 днів до доленосного рішення виборців! Вибори!

Деякі кандидати витрачають гроші на агітацію з власної кишені і це нормально. Або з кишені олігарха-спонсора, що погано. Але логічно, принаймні.

А що скаже більшість громадян, якщо передвиборча агітація оплачується з… міського бюджету? У розпорядженні нашої редакції є цікавий документ – «Про надання одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги окремим категоріям соціально незахищених верств населення» (за яким і нараховуються згадані виплати). У ньому і йдеться про забезпечення виплатами на загальну суму більше ніж 40 мільйонів гривень! Кияни, залежно від категорії, отримають від 100 до 350 гривень «подарунка». І все це із місцевого бюджету! І все це – з підписом Віталія Кличка, поруч із повною картиною-переліком його добродіянь для столиці.

Політтехнологи скажуть – це непогана спроба заробити дешево голос виборця, пане Кличко.

Але, на мій погляд, вона повністю провалилась. Нокаут, чемпіоне!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.