Активісти КНК захищають Єлецький монастир від незаконної забудови

06 жовтня 2015, 18:15
Власник сторінки
knk.media
0
26
Активісти КНК захищають Єлецький монастир від незаконної забудови

У місті Чернігові, по вулиці Князя Чорного – поряд з Єлецьким монастирем, будується 40-квартирний будинок. Громадськість міста неодноразово піднімала питання про незаконність таких забудов, та врешті,

Однак забудовник має документи, які дозволяють йому творити беззаконня. За словами місцевих активістів, всі шляхи ведуть до міської ради, а саме до чернігівського градоначальника Олександра Соколова.

Активісти КНК відвідали Владику Амвросія, митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського. У розмові з народними контролерами Владика Амвросій з жалем зазначив, що не в його силах вплинути на незаконне будівництво на території, що представляє історико-археологічну й духовну цінність Чернігова і лише в молитвах він може волати про торжество справедливості. На завершення зустрічі Владика благословив активістів КНК на добрі справи. КНК не складає рук та надалі триматиме цю проблему на контролі.

Користуючись нагодою, Комітет Народного Контролю вітає усіх жителів Чернігівщини з 300-річчям Катерининської церкви – пам’ятки архітектури національного значення. Хоча, після огляду храму, народні контролери зазначають: до такої визначної дати зовнішні стіни храму не підготовлені та потребують ремонту. Церква побудована, щоб увіковічнити героїзм Якова Лизогуба і козаків чернігівського полку, які брали участь у штурмі турецької фортеці Азов у 1696 році. Храм у 1715 році освячений Архієпископом Стаховським на честь Святої Катерини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.