Головний дар незалежності

24 серпня 2020, 12:28
Власник сторінки
0
6294
Головний дар незалежності

Господь Іісус Христос закликав пізнати Істину, яка і звільнить нас. Іншими словами, Спаситель чітко вказував на зв’язок між духовними зусиллями та досягненням справжньої, а не ілюзорної свободи.


День незалежності України – це не тільки свято свободи нашої держави від зовнішніх впливів. Це день, коли нам потрібно задуматися над внутрішньою свободою та її значенням.

Видатний філософ минулого століття Мераб Мамардашвілі писав, що людині неможливо «дати» свободу. Тому що, будь-яка річ, нав’язувана ззовні, буде сприйматися як тиск. Не можна бути вільним примусово. Таким чином, досягнення свободи залежить від внутрішнього стану та особистої готовності кожного з нас.

Господь Іісус Христос закликав пізнати Істину, яка і звільнить нас. Іншими словами, Спаситель чітко вказував на зв’язок між духовними зусиллями (пізнання Істини) та досягненням справжньої, а не ілюзорної свободи.

Для християнина бути вільним – значить не залежати від гріха, значить приймати рішення, опираючись на Євангеліє, а не на власні меркантильні бажання. Стан християнської свободи не залежить від настрою, оточення та обставин. Цей стан не даєтья, а досягається – власною працею та духовними зусиллями. Втратити його можна не через зовнішні чинники, якими б важкими вони не були, а тільки відмовившись від Істини і погодившись дієво «пізнавати» зло.

Саме тому, для православних віруючих громадян День незалежності України вказує не стільки на самостійність нашої держави від зовнішніх сил, скільки на необхідність внутрішніх змін, які приведуть кожного українця до пізнання Істини. Без Христа ні про яку незалежність говорити не можна. Тільки керуючись Істиною можна стати справжніми християнами, патріотами та людьми. Це і буде головним досягненням нашої незалежності та свободи.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.