Придністров’я не допускає Молдову до розслідування резонансного вбивства комуніс

25 липня 2023, 18:41
Власник сторінки
0
27

За інформацією, що надійшла, виявляється що село (селище) Суклея, де був убитий Олег Хоржан, знаходиться в так званій Зоні Безпеки.

Відповідно до спільних домовленостей Кишинева та Тирасполя Зона Безпеки перебуває під контролем ОКК (об’єднаної контрольної комісії) і у разі інцидентів, у данному випадку вбивства ТОП-комуніста т.зв. ПМР Олега Хоржана, рішення про допуск слідчих органів приймає ОКК, а не місцева влада. На підставі цього Республіка Молдова вимагала допуску представників своїх органів розслідування до Зони Безпеки, у цьому випадку село Суклея. Зважаючи на все їм було відмовлено.

Розуміючи, що в такому випадку можливі загострення і без цього напруженої ситуації, влада Тирасполя вирішила схитрувати і перехопити ініціативу. Щойно було опубліковано звернення МВС ПМР «.. про надання інформації для сприяння розкриття злочину….». Тобто влада Придністров’я не збирається допускати представників правоохоронних органів Молдови до Зони Безпеки для неупередженого розслідування, а попросила надати інформацію.

Навіщо вони це зробили? МВС Молдови, звичайно, відмовить у наданні такої інформації, через цілеспрямовану підміну понять з боку т.зв. ПМР. Замість спільного розслідування Тирасполь вимагає сприяння. Це різні речі. І ось тут в для внутрішнього споживання починається обговорення про те, що це саме Кишинів не бажає проведення розслідування, не надаючи слідчим органам ПМР потрібну їм інформацію. У веденні інформаційних війн такий прийом називається підміна інформаційної події та перемикання на неї уваги.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.