США та Китай підвищать рівень військових переговорів

26 листопада 2021, 21:27
Власник сторінки
Менеджер
0
1311
США та Китай підвищать рівень військових переговорів

Офіційні особи у Вашингтоні та Пекіні домовилися про проведення переговорів на високому рівні між військовими.

Під час трьох з половиною годинного віртуального саміту з президентом Джо Байденом, голова КНР Сі Цзіньпін погодився підтримати такі обговорення між американськими військовими та вищими посадовими особами Народно-визвольної армії.

Білий дім зараз визначає стратегію підходу цих переговорів, у тому числі в галузі кібербезпеки, космосу та ядерної зброї.

Угода є ще однією ознакою відлиги у відносинах між двома найбільшими економіками світу і досягнута після кількох місяців ескалації напруженості, спричиненої нещодавнім випробуванням Китаєм гіперзвукової зброї та попередження співробітниками розвідки Пентагону про те, що ядерний арсенал Китаю зростає швидше, ніж очікувалося.

Після майже дев'яти місяців перебування на посаді Міністр оборони США Ллойд Остін ще не розмовляв зі своїм колегою з міністерства оборони Китаю.

Після віртуального саміту цього тижня Сі та Байден у принципі погодилися поговорити ще раз, але США не просили призначити конкретну дату чи час.

Угода про зміцнення зв'язків між збройними силами країн є значним кроком відновлення регулярних каналів зв'язку між США та Китаєм.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.