Повідомлення про псевдомінування – інструмент гібридної агресії РФ

21 січня 2022, 19:44
Власник сторінки
Менеджер
0
1292
Повідомлення про псевдомінування – інструмент гібридної агресії РФ

Епідемія «мінувань» в Україні: більшість повідомлень — з окупованих територій на Донбасі і з Криму.

Поки що жодне з повідомлень про «мінування» не підтвердилося.

У четвер, 20 січня, до поліції надійшло повідомлення про «мінування» Офісу президента. На місце прибули вибухотехніки і перевірили будівлю — вибухівку не знайшли. Під час перевірки співробітників ОПУ не евакуювали.

Цього ж дня у Харкові та Вінниці правоохоронці перевіряли анонімне повідомлення про замінування всіх шкіл. Напередодні ж, у середу ввечері у Вінниці псевдомінери повідомили про вибухівку в житловій п’ятиповерхівці. Мешканців шести під’їздів будинку евакуювали на час перевірки споруди.

У Черкасах, Кривому Розі та Миколаєві низку шкіл перевели на дистанційне навчання через регулярні повідомлення про мінування. В Києві днями невідомі заявили про мінування 40 шкіл.

У Львові 20 січня правоохоронці отримали інформацію про замінування ТРЦ Форум Львів. У Києві було «заміновано» ТРЦ River Mall. Усіх відвідувачів та співробітників центру терміново попросили вийти на вулицю.

Спецслужби РФ активно використовують псевдомінування об’єктів соціальної сфери та критичної інфраструктури, як один із елементів гібридної війни для посилення тиску на Україну.

Мета спецслужб країни-агресора очевидна – створити умови додаткового тиску на Україну, посіяти тривогу та паніку в суспільстві. На жаль, такі інформаційно-психологічні спеціальні операції – реалії сучасних гібридних воєн, і ми маємо чітко це усвідомлювати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.