Міжнародне жіноче бізнес-ком’юніті Wtech відкрило свій осередок у Берліні.

27 вересня 2021, 18:05
Власник сторінки
Smart - блогер
0
39
Міжнародне жіноче бізнес-ком’юніті Wtech відкрило свій осередок у Берліні.

На відкритті осередка Wtech у самому серці Берліна зібралися лідерки з tech та онлайн-бізнесу

Wtech, міжнародне неприбуткове ком’юніті для жінок у tech та онлайн-бізнесі,  20 вересня 2021 відкрило свій осередок у Берліні. На даний момент Wtech успішно реалізовує свою діяльність вже у 12 містах України, столиці Великобританії м.Лондон, а тепер і в Німеччині.

 

Із цієї нагоди команда Wtech провела івент Wtech.Opening Berlin в Le Magasin у центрі міста, на якому зібралися лідерки з IT та онлайн-бізнесу.

 

“Уже майже 3 роки ми об’єднуємо та підтримуємо жінок з IT та онлайн-бізнесу в Україні та Великобританії в сильному крутому ком’юніті. І тепер настав час розширити горизонти й відкрити Wtech для Європи. Відкриття Wtech у Берліні — найдовгоочікуваніша подія цього року для мене, адже через локдаун ми кілька разів його переносили. Мене дуже надихає, що багато жінок пропонують свою підтримку, експертизу для розвитку ком’юніті Wtech у Німеччині, до нас проактивно звертаються потенційні партнери. Ми отримали безліч відгуків, і це тільки початок”, — ділиться враженнями Вірослава Новосильна, співзасновниця Wtech, засновниця та СЕО SLOVA Tech PR.

 

Співзасновниця Wtech і керівна партнерка TA Ventures Вікторія Тігіпко також поділилася своїми думками про відкриття Wtech Berlin:

 

Берлін невипадково став першим містом Європи, де відкривається Wtech. Тут величезні перспективи, адже сьогодні це місто — “мекка стартапів”: тільки за останні три роки тут з'явилися десятки перспективних стартапів, і це попри пандемію. З іншого боку, за статистикою менше 17% жінок у Німеччині працюють у технологічній сфері. А також жінки в цій країні отримують значно нижчу зарплатню, ніж чоловіки, різниця сягає 19% і вище. До речі, цей показник pay gap суттєво вищий за загальну різницю в Європі — 15%. Я впевнена, що завдяки Wtech у Берліні жінки зі сфер tech і digital стануть більш упевненими і досягатимуть великих результатів у кар’єрі”.

 

Міжнародна команда Wtech уже активно планує події та активності для учасниць. Діляться, що на даний момент головна мета ком’юніті в Берліні побудувати саме ком’юніті, об’єднати лідерок з ІТ та digital і розповісти про цю ініціативу в Німеччині.

 

“Ком’юніті Wtech мені дуже близьке, тому що це об’єднання лідерок з активною життєвою позицією й сміливими цілями. Завдяки взаємопідтримці та менторству в ком’юніті ми зростаємо в кар’єрі, бізнесі та особистісно. Я родом із Одеси, і свого часу я побувала на відкритті Wtech у цьому місті. Тоді зрозуміла, що хочу очолити Wtech у Берліні. У нас грандіозні плани: об’єднувати сильне ком’юніті, робити більше digital-івентів для міжнародного обміну експертизою, організовувати спільні case studies”, — поділилася Алекса Синячова, кураторка Wtech Berlin та співзасновниця Moeco.io.

 

Уже відомо, що наразі команда в Берліні планує більше сфокусуватися на онлайн-івентах, щоб об’єднувати учасниць із України, Великобританії та Німеччини.

 

Також у Берліні будуть проводитися офлайн-події класичних форматів Wtech: Wtech.Break & Dinner, Wtech.Meetup, Wtech.Party, які стали улюбленими для учасниць ком’юніті в Україні та Лондоні. Окрім них, команда вже планує концепції спеціальних нових івент-форматів та неформальних інтерактивів.

 

Крім того, фаундерки та команда наразі проводять активний відбір партнерів для програми “Wtech & Friends”, едвайзерів та амбасадорів до ком’юніті в Берліні.

 

Партнером welcome drink для заходу став бренд POY Kombucha.

 

Про Wtech

Wtech — міжнародне ком'юніті для жінок у tech та онлайн-бізнесі, яке налічує вже понад 4000 учасниць. Ком’юніті є неприбутковою організацією і створює екосистему, де лідерки отримують можливості для розвитку бізнесу та експертизи, обміну досвідом та пошуку ділових партнерів. У 2018 році його створили Вікторія Тігіпко, засновниця та керівна партнерка TA Ventures, та Вірослава Новосильна, засновниця та СЕО SLOVA Tech PR.

 

Учасниць підтримують 39 едвайзерів і 22 амбасадорки з різних вертикалей бізнесу. Майже за 3 роки існування ком’юніті Wtech об'єднало понад 6000 жінок offline- та online-івентами, запустило представництва у 12 містах України і Лондоні, з вересня 2021 — у Німеччині. У перспективі осередки Wtech з’являться у Франції, США та інших країнах.

 

У 2021 р. ком’юніті запустило програму Wtech&Friends, у межах якої об'єднало вже 28 партнерів, котрі розділяють цінності Wtech. Серед них — Miratech, Preply, Parimatch Tech, Cisco, Readdle, Pufetto, Amazon Web Services, Credit Agricole, Uklon Tech, Genesis Investments, Data Group, NullGravity, Brainlab, Hold You, ALGORTM, GrowthShop, Unstoppable Domains, Naym.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: новини,роль жінки в суспільстві
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.