FUBE -2021 презентувала український меблевий бренд світу.

22 червня 2021, 11:30
Власник сторінки
Smart - блогер
0
176
 FUBE -2021 презентувала український меблевий бренд світу.

За ініціативи Української Асоціації Меблевиків в Україні відбулася перша меблева b2b-виставка «Furniture of Ukraine Business Expo 2021»

 

З метою представити світу меблеву галузь України, за ініціативи Української Асоціації Меблевиків 15–17 червня 2021 року в Україні відбулася перша меблева b2b-виставка «Furniture of Ukraine Business Expo 2021» ― FUBE-2021. Виставка стала унікальною та  об'єднала меблеві компанії з усіх регіонів України.

 “У рамках Асоціації є всі можливості для просування меблевого Бренда Україні. Ми об'єднуємо зусилля кожної компанії та створюємо синергію для просування меблів як на іноземні ринки, так і всередині України. Щоб бути більш успішними, треба бути більш проактивними. Якщо ми хочемо бути успішними на іноземних ринках, треба зробити все, щоб іноземні партнери  приїздили в Україну. Тільки приїхавши до нас в Україну, вони зрозуміють весь потенціал і можливості українського меблевого бізнесу”, ― наголосив під час урочистого відкриття виставки FUBE-2021 Володимир Патіс, президент Української Асоціації Меблевиків. 

Під час події було підписано Меморандуми про співпрацю з іноземними партнерами. У рамках заходу відбулося: експозиція найкращих зразків українських меблів, швидкі бізнес-зустрічі,  конференція для ділового спілкування виробників, закупників меблів та дизайнерів.

“Усі виклики ми перетворили на наші челенджі, які ми успішно подолали. Напередодні ситуації, що склалась у світі у зв'язку з Covid 19, ми для запрошення іноземних байєрів мусили їздити за кордон, знаходячи на це фінансування та час. В умовах пандемії наші зустрічі з іноземними партнерами стали можливими онлайн у програмі zoom. Вони стали значно швидшими, наприклад, розклад формувався з 5–6 байєрами одночасно. І саме це дало нам можливість отримати реєстрацію учасників із 59 країн світу. Також організаційний комітет продемонстрував здатність об'єднувати, адже на цій виставці вперше було представлено чотири колективних стенди, де різні меблеві компанії об'єдналися і на одному стенді спільно презентували свої меблі та створили спільний продукт”, ― зазначила Оксана Донська, виконавча директорка FUBE-2021 та член Правління УАМ.

 Виставка стала каталізатором експорту українських меблевих брендів на світовий ринок. Її відвідало 616 іноземних байєрів із 59 країн світу та 1548 ― українських, зацікавлених у придбанні українських меблів. Їхній візит став імпульсом до збільшення обсягів продажів українських меблів, відкриття нових ринків та залучення нових клієнтів. 

“Цього року показники феноменальні, іде зростання на 79 %. Ми продали товарів по 94-й групі, а саме по готових меблях, вже майже на 420 мільйонів доларів”, ― підкреслив Тарас Качка, Торговельний представник України, заступник Міністра економіки України. 

“Україна вже робить семимильні кроки, для того щоб завоювати своє місце під сонцем саме  в меблевій галузі: у нас є потужний сировинний ресурс, людський потенціал, і в нас є велике бажання. Саме ці складники дають поштовх для розвитку експортного ринку. На рівні областей ми точно знаємо, що треба зробити синергію між владою, бізнесом та освітою. Саме коли університети і вищі професійні училища будуть випускати спеціалістів за регіональним замовленням, які потрібні бізнесу, то і потужність кожної галузі буде розвиватися набагато ефективніше. На Рівненщині ми налагодили взаємозв'язок між професійною освітою, кадровим потенціалом  і успіхом в експорті. Сьогодні експорт меблів з Рівненщині до Європи складає 83 %. Завдяки співпраці з Українською Меблевою Асоціацією ми розробили спільно і взяли за основу модель позиціонування області, у якій чітко розуміємо, що розвиток деревообробної та меблевої галузі є нашим надбанням та подальшим поштовхом до розвитку Рівненського регіону”, ― розказав Віталій Коваль, голова Рівненської обласної державної адміністрації.

Виставку FUBE-2021 відвідали представники меблевого ритейлу, девелоперів, DIY-мереж, сфери HoReCa, серед яких були: закупівельники великих торговельних мереж Xxluz, Ikea, Home center, Homebox, «Епіцентр К»; байєри будівельних компаній, що спеціалізуються на комплектації готелів, ресторанів, офісів та приватних резиденцій; архітектурні бюро, які шукають в Україні як дизайнерів та архітекторів, так і виробників меблів під замовлення.

“Асоціація зі своєї сторони розвиває та формує культуру довіри  між меблевими компаніями,  сприяє впровадженню інноваційних технологій та сучасного обладнання в меблеве виробництво в Україні, допомагає в налагодженні товарообігу та ділових відносин із закордонними партнерами та байєрами. Також докладається сумісних зусиль, щоб гідно представити  українські меблеві компанії на міжнародних виставках за кордоном. Головне завдання всіх компаній ― учасниць виставки ― донести до професійного міжнародного кола, що українські меблеві компанії ― це виробники якісних меблів у світі. У співвідношенні ціни та якості меблів Україна не може ще повною мірою конкурувати з італійськими чи німецькими виробниками, проте є гідним конкурентом Польщі в меблевій галузі”, ― резюмував Дмитро Патіс, співзасновник компанії Eskada-M, голова експортної платформи Української Асоціації Меблевиків з 2018 по 2020 роки.

Проведення виставки стало можливим завдяки співпраці УАМ з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України», що підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатися перевагами міжнародної торгівлі.

Міжнародна виставка «Furniture of Ukraine Business Expo 2021» допомогла  українським меблевим компаніям отримати дуже вагомі результати та створила нові можливості для подальшого розвитку меблевої галузі в Україні.

 

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Новости,Власть и бизнес,Актуально
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.