СКАНДАЛЬНИЙ БЕСТСЕЛЕР, АБО ТОТАЛЬНА БРЕХНЯ РФ

23 липня 2019, 15:11
Власник сторінки
0
81
СКАНДАЛЬНИЙ БЕСТСЕЛЕР, АБО ТОТАЛЬНА БРЕХНЯ РФ

Московське видавництво «Синдбад», вирішило опустити незручну для Росії тему тотальної брехні Кремля про незаконну окупацію і анексію Криму і замінити її фейками президента США Дональда Трампа.

Нещодавно вийшов новий бестселер «21 урок для XXI століття» (21 lessons for the 21st century), який написав ізраїльський письменник і професор історії Юваль Ной Харарі. Читачі були у повному непорозумінні, коли дізналися, що Харарі дозволив російському видавництву перевернути з ніг на голову зміст у своєму новому бестселері .

А саме, московське видавництво «Синдбад», вирішило опустити незручну для Росії тему тотальної брехні Кремля про незаконну окупацію і анексію Криму і замінити її фейками президента США Дональда Трампа.

В оригінальному виданні автор пише в розділі «Постправда» наступне:

«Сьогодні нам постійно говорять, що ми живемо в нову і лякаючу еру "постправди", і що брехня і вигадка всюди оточують нас. За прикладами далеко ходити не треба. В кінці лютого 2014 року російські спеціальні війська без будь-яких розпізнавальних знаків, вторглися в Україну і окупували стратегічні об'єкти в Криму. Російський уряд і особисто президент Путін кілька разів заперечували, що це були російські війська, і описували їх як стихійні "загони самооборони", які придбали уніформу, схожу на російську, в місцевих магазинах. Коли вони робили такі досить безглузді твердження, Путін і його соратники прекрасно знали, що вони брешуть».

А в російському виданні написали:

«Сьогодні нам постійно стверджують, що ми живемо в нову страшну епоху "постправди", оточені брехнею і вигадкою. Так, за підрахунками газети Washington Post за час після своєї інавгурації президент Трамп зробив понад 6000 неправдивих публічних заяв. У промові, яку він виголосив у травні 2018 року, з 98 фактологічних тверджень Трампа 76% були помилковими, що вводять в оману або ні на чому не засновані. У відповідь Трамп і його прихильники незмінно називають Washington Post, New York Times, CNN та інші засоби масової інформації "брехунами" і звинувачують їх у поширенні "фейковий новин" з метою дискредитувати президентство Трампа».

Но це не єдине, що вирішили змінити росіяни.  У підрозділі «Погляд з Кремлі» автор знову підняв тему незаконної анексії Кримського півострова. Яка також росіянам показалась неправильною.

Оригінал:

«Поки єдиним успішним вторгненням, здійсненим провідною державою в 21 столітті, стало російське завоювання Криму. У лютому 2014 року російські війська вторглися в сусідню Україну і окупували Кримський півострів, який був згодом анексований Росією. Майже без будь-якої боротьби Росія захопила стратегічно важливу територію, посіяла страх в сусідах і відновила себе в якості світової держави. Однак завоювання закінчилося успішно завдяки екстраординарному збігу обставин. Ні українська армія, ні місцеве населення не надали великого опору росіянам, тоді як інші держави утрималися від прямого втручання в конфлікт».

Російське видання:

«Досі єдиним успішним вторгненням 21 століття, яке здійснила велика держава, було приєднання Криму Росією. Але навіть цей виняток підтверджує загальне правило. Сама Росія не вважає анексію Криму вторгненням у чужу країну, а російські війська практично не зустріли ні опору з боку місцевого населення, ні з боку української армії.

Крім того, в результаті приєднання Криму і участі в ряді конфліктів на сході України, Росія придбала стратегічно важливі активи і підвищила свій міжнародний престиж. Економічна вигода виявилася набагато меншою».

Пізніше Юваль Ной Харарі зізнався, що сам дав дозвіл замінити «проблемний» для Росії абзац, щоб «основні ідеї книги про небезпеки диктатури, екстремізму і фанатизму досягли якомога ширшої аудиторії». В свою чергу читачі та користувачі мережі Інтернет розкритикували  письменника та звинуватили його в некомпетентності.

Це ще один доказ того, як Росія спотворює інформацію про свої протиправні дії проти України. Та намагається показати себе «білою та пушистою».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Украина-Россия,книга,Бестселлер,інформаційна війна,письменник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.