Безпілотник та "Біток"

24 червня 2019, 16:47
Власник сторінки
майже Доктор Філософії, трейдер, громадський діяч
0
105
Безпілотник та  Біток
shutterstock

Чому збиття безпілотника США трохи сколихнуло світові біржі?

Цього місяця почалася нова хвиля протистояння між Іраном та США. Почалося все 12 червня, коли було скоєно атаку на 2 нафтових танкера.  З минулого тижня відбулося загострення, коли іранська протиповітряна оборона збила американський безпілотний розвідувальний літак у Ормузькому проливі і жорсткими заявами керівництва США у відповідь. Це розпочало новий виток неспокою серед інвесторів по всьому світу. Давайте швидко зробимо огляд на котирування  по всьому світу.  

 
Для початку ми розглянемо нафту. На 18 червня нафта марки Brent торгувалася близько до відмітки у $60. Але на момент виходу цієї статті ціна склала майже $ 64.5. Тобто протягом декількох днів даний товар подорожчав на на 7.5%. Зрозуміло, що це пов’язано з тим, що Іран знаходиться прямо «усередині» нафтової логістики. Ормузький пролив, який з’єднує Перську та Оманську затоки фактично знаходиться під контролем Ірану. Через затоку проходе майже 30% світової нафти, приблизно 20 мільйонів барелів на добу. Через це, будь-яка нестабільність у цьому регіоні тільки сприяє зростанню цін на нафту.
 
Тепер перейдемо до золота. Переглянемо дані за цими ж тайм-фреймами. Ціна золота за цей проміжок виросла на більше ніж 5% до показника у $1420 за унцію.  Таке зростання пояснюється тієї самою невизначеністю та страхом інвесторів. Перетікання коштів з інших активів до більш безпечних та консервативних.
 
Зараз порівняємо котирування валют. Чудово можна зрозуміти, що російський рубль зміцнив свої позиції і зменшився  на 2.2% до показника у 62.9 за долар. Також долар втратив позиції порівняно з фунтом та євро приблизно по 2% відповідно.

Однак, найбільш дохідним інструментом за цей період став Біткойн та ринок крипто валют загалом. Біткоін підскочив у ціні менше ніж на 20% і упритул зафіксувався біля відмітки у $11К.   Одразу у стрічці новини з’явилися «оракули», які кричать про ріст крипти до $ 60,000 до кінця року. І навіть більше. Можливо альткоіни колись досягнуть таких величин, але це перспектива точно не найближчих місяців.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: война,США,Иран,биткоин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.