Скандальний законопроект № 6688 . Чому стільки галасу навколо нього?

01 березня 2019, 15:50
Власник сторінки
chernyavskaya.alena.ukr@gmail.com
0
324
Скандальний законопроект № 6688 .  Чому стільки галасу навколо нього?

Обмеження свободи слова в Інтернеті чи боротьба з інформаційною зброєю??? Що насправді означає законопроект про блокування сайтів… Давайте розберемось!

     Перечитуючи блог на сайті sud.ua натрапила на цікаву статтю під назвою «Законопроект № 6688: свобода вираження поглядів під загрозою», у якій державним експертом з правової роботи Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності МЮУ Н.Герасимчук було проаналізовано ключові положення законопроекту № 6688 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері», який у липні-місяці 2018 року ВРУ «завернула» та направила на доопрацювання в комітети.
      На думку експерта «метою розробленого законопроекту є захист національної безпеки України шляхом створення дієвих механізмів протидії кіберзагрозам, кібератакам та кіберзлочинам». Експертом було зазначено, що захищати інформаційну безпеку України пропонується шляхом тимчасового блокування сайтів або блокування доступу до інформаційного ресурсу та видалення з нього інформації, розповсюдження якої заборонене в Україні. У окремих випадках законопроект дозволяє блокувати доступ до веб-сайту до 48 годин без ухвали суду. Крім того експерт наводить преценденти позитивної практики застосування аналогічних обмежень в світі на прикладі Британії та Ірландії з механізму протидії надмірному блокуванню – так званий «білий список», заявку до якого може подати власник будь-якого на його думку неправомірно заблокованого ресурсу.
     Трохи погортавши сторінки Інтернет побачила, що більшість «народних» експертів, окремі журналісти, блогери, а також шановані та небайдужі персони висловили своє незадоволення цим законопроектом, мотивуючи це тим, що нібито їх законне право на вираження вільної думки може бути обмежене та заблоковане «незаконно».
     Але ж народе, УВАГА! ПРОКИНЬТЕСЬ!
     Кожен для себе має визначити, що безпека і мир – це спокій і гарантія розвитку незалежної України!!!
     Узагальнивши весь потік інформації виходить, що вектор, яким йде Україна, правильний!
По-перше, ми захищаємо свою територіальні цілісність та недоторканість! Чи не це вважається захистом національної безпеки України і прямим обов’язком діючої влади та спецслужб?! Кожен не байдужий громадянин хоче відчувати себе з родиною захищеним!
По-друге, існує позитивна світова практика із зазначеного питання! Весь світ веде боротьбу з терористичною діяльністю (блокування інформації забороненої в країні в тому числі)! І це не поодинокі випадки. На мою думку, це дуже важливо і актуально в умовах гібридної війни України з країною-агресором!
По-третє, світ повинен бачити, що Україна веде активну боротьбу, застосовуючи різні засоби впливу та протидії вчиненню злочинів проти національної безпеки України, особливо в інформаційному просторі. Оскільки світ змінюється, люди активно користуються мережею Інтернет, в якій вирує різноманітний потік інформації деструктивного характеру, в тому числі агресивної та аморальної інформації.
      Але ж не можливо зробити правильний крок, поки законодавчі ініціативи будуть блокуватись представниками діючої влади, яку власне і обрав народ України.
Здорові та діючі законодавчі ініціативи треба підтримувати! Україні потрібні дієві механізми та законні важелі впливу в мережі Інтернет!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Свобода слова,Терроризм,законопроект,цензура в интернете,законопроекты,права людини,інформаційна війна,інформаційний простір,соціальні проекти,національна безпека,соціальні гарантії,нацбезпека,інформаційна безпека,Увага,Свобода INTERNET,гарантії держави,цензура на украинском ТВ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.