Як в Росії вирішується питання щодо забезпечення житлом військовослужбовців?

13 лютого 2019, 16:29
Власник сторінки
0
196
Як в Росії вирішується питання щодо забезпечення житлом військовослужбовців?

Пострадянські країни, яким у спадок залишилася квартирна черга, вирішують питання з нею різними шляхами.

Такі як Киргизстан, Казахстан, Узбекистан, Молдова та Білорусь, використовують два основних механізм забезпечення житлом: можливість отримати у постійну власність службове житло або ділянку землі після досягнення служби в середньому 20 років, або кредитно-іпотечні програми для житла.

Однак, залишаються й пострадянські країни, наприклад, Туркменістан та Таджикистан, що досі не ліквідували чергу.

Росія зупинила чергу лише нещодавно – у 2016 році. За новим законом, всі військовослужбовці, які стали в чергу до 2005 року, зможуть отримати субсидії на придбання житла, всі ж інші позбуваються права вступу в чергу і можуть взяти участь в державній іпотечній програмі.

Але в Росії, як немає житла для своїх військових так і не має коштів на субсидію.

І тоді, якесь “дуже розумно-цинічне” запропонувало безпрограшний варіант...

Багато військовослужбовців РФ стоять на черзі (разом з членами своїх сімей) від 20 до 40 років, а тих хто менше 20 - взагалі важко перерахувати.

Який же вихід? Черга росте, як сніговий ком, і на сьогодні досягла таких розмірів, що навіть немає точних даних.

Це лише список тих, хто не захотів мовчати...

Але ж оте “дуже розумно-цинічне” сказало: “Вихід є, ми зменшимо чергу за рахунок війни. І не важливо де будуть воювати наші військові, чи то Грузії, чи то Україна, чи Сирія..., головне називати їх найманцями. А коли такий найманець загине десь там за межами Росії — то він уже не військовий РФ і ніякого права на квартиру чи компенсацію для себе та сім’ї не має. А війн на планеті багато — тож, і чергу ми швидко скоротимо.”

Да, думка “геніальна”, проблему частково вирішують, адже “грузи 200” регулярно перетинають кордон Росії. А те, що за кожною труною стоїть доля не однієї людини, а цілої родини нікого в Кремлі не хвилює. Замість просторого житла вони “нагороджують” своїх військових “квартирками” метр на два...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Росія,квартири
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.