Чи впливає світова політика на Україну?

22 січня 2019, 11:04
Власник сторінки
0
71
Чи впливає світова політика на Україну?

На днях одним із найвпливовіших американських каналів CNN опубліковано статтю щодо ходу розслідування у справі Пола Манофорта.

Окрім підтвердження підозр щодо сприяння Манафортом втручання російської розвідки в президентські вибори в США в 2016 році, знову виплив так званий документ "Нова ініціатива про мир".

Мова йде про план, переданий колишнім депутатом українського парламенту Андрієм Артеменко, вочевидь розроблений кремлівськими спецслужбами, головною тезою якого була необхідність визнання незаконно анексованої території АР Крим російською. В обмін на це планувалось припинення збройного конфлікту на сході України.

За даними документа, в період між 2 серпня 2016 року і березнем 2018-го Манафорт і Килимник спілкувалися з приводу питання, суть якого з оприлюдненого тексту вилучена. Додаток до документа вказує, що Манафорт у лютому 2018 року під час спілкування з Килимником працював над текстом із назвою «Нова ініціатива про мир». І це наводить на думку, що обидва співпрацювали над планом улаштування майбутнього України.

Таке викриття з’явилося через тиждень після того, як адвокати Манафорта випадково злили інформацію, що в обвинуваченні Мюллера також йде мова, що Манафорт «неодноразово» обговорював із Килимником «мирний план для України». Це сталося через технічну помилку: адвокати хотіли закрити цю частину тексту чорним, але в оприлюдненому електронному документі можна було дістати цей текст із-під зачорнення.

Получається доволі дивний збіг: Манафорт, який підозрюється в прямому лобіюванні інтересів Росії, також вирішив зайнятись врегулюванням українського питання по сценарію, теж вигідному Росії. Вочевидь, Російська Федерація намагається досягнути декількох цілей. По-перше, отримати міжнародне визнання незаконно анексованої території. По-друге, перейти в інший формат відносин ніж ті, що передбачаються Мінськими домовленостями. Ну і по-третє, в подальшому вимагати зняття накладених раніше санкцій.

Справа Манафорта може стати приводом для нових, більш жорстких дій з боку Америки, а крім того, точно збагатить доказову базу щодо агресії Росії, яку Україна ближчим часом представить перед міжнародним судом!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,Украина-Россия,Пол Манафорт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.