Кінець РПЦ. Як це буде – Алєксандр Нєвзоров

21 липня 2018, 16:21
Власник сторінки
Координатор Міжнародної агенції глобального нагляду
0
317
Кінець РПЦ. Як це буде – Алєксандр Нєвзоров
Ілюстрація: Bible of Jean de Sy, Paris ca. 1355–1357

«Отець церкви» Оріген Александрійський був справжнім християнином. Тому він дослівно виконав наказ свого бога, висловлений в Евангелії (Мтф.19:12), https://snob.ru/selected/entry/97228

«Отець церкви» Оріген Александрійський був справжнім християнином. Тому він дослівно виконав наказ свого бога, висловлений в Евангелії (Мтф.19:12),

– і широким жестом відітнув собі дітородний орган по самі тестикули, ставши скопцом «ради царства небесного»… .

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

*

На жаль, його благочестивому прикладу пішли не всі християни, хоча обмін пеніса на «царство небесне» із їхньої точки зору має бути надзвичайно вигідною справою. Можна сказати, оборудкою життя.

У російській церкві це євангельська пропозиція теж, як правило, ігнорувалося. Митрополити, архієпископи і єпископи, не говорячи вже про чернечу братію,  та мирян, вибираючи між царством небесним і власним пенісом, упевнено вибирали пеніс. Це удвічі сумно, оскільки саме досвід Орігена міг би оберегти РПЦ від безлічі неприємностей у минулому і сьогоденні, а також навчити її стійкості, яка, можливо, їй скоро буде потрібна.

Дуже довго існувала ілюзія, що РПЦ уміє намертво спаюватися з будь–яким видом державної ідеології, а загинути може тільки разом з нею. Саме цьому православних учила спеціально придумана історія Росії. Саме щось подібне вселив їм ідеолог російського нацизму – Фьодор Достоєвскій. Це завжди додавало попам незвичайну упевненість в долі власного бізнесу і своєму корпоративному благополуччі.

Звичайно, церковна торгівля нічим – це бізнес надприбутковий. Але і надзвичайно крихкий, оскільки повністю залежить від капризів і настрою влади. А також від того, наскільки влада впевнена в ефективності церкви.

Сьогоднішній Кремль, який судомно рятує країну від розпаду, зрозуміло, пускає в справу все, що є під рукою. Все, що може «скріпляти» країну, особливо не розбираючись які це скріплення. У тому числі й церква. Але не виключено, що абсолютна неефективність РПЦ рано чи пізно буде їм відмічена.

Що відбудеться в цьому випадку?

РПЦ, звичайно, забулася і недооцінила небезпеку такого викриття.

Як ми пам'ятаємо, церква завжди стверджувала: вона – поняття вічне й ніякі «брами адові не здолають її». Але сьогоднішнє православ'я, ймовірно, слабо уявляє собі справжній потенціал цих «брам».

Якщо викриття відбудеться, і в черговий раз стане зрозуміло, що церква нікого ні з ким не скріпляє, то, ймовірно, відбудеться наступне.

На цей раз не буде ніяких «левів тих, що рикають, плоть християн спраглих», і ніяких матросів з штиками. Попів ніхто і пальцем не чіпатиме. Все буде набагато гірше.

РПЦ, яка стала непотрібною Кремлю,  миттєво втратить недоторканність у всіх ЗМІ.

Заскриплять, відчиняться ті самі «брами» – і пролунає з них блакитний грім.

Всі головні канали ТБ заповнять заплакані паламарі, іподиякони, послушники, семінаристи і юні ченці. І кожен з них живописатиме пригоди анусу свого, який щодня був терзаємий «митрополитами, архієпископами і єпископами». І терзаємий не завжди з молитвою.

Шоумени, які вчора ще віддано чмокали попам ручки, гнівно трястимуть документами кримінальних справ, вивідуючи у плакс пікантні подробиці анальних практик, а дізнаючись – ридати разом з ними, «спотворивши жахом обличчя свої».

Зрозуміло, не всі скандали будуть забарвлені в чисто блакитний колір. Знайдеться в ефері містечко і для пари сотень чорних педофільських історій. Тут ще ширше відчиняться «брами» – і восплачут не тільки жертви і шоумени.

Тут ридатимуть всі: матусі, що довірили попам діток, сама дітвора, видалені бабусі по скайпу, оператори і студійні клакери. Навіть суворі криміналісти, запрошені в етер для розповіді про специфіку вагінальних і сфінктерних розривів у неповнолітніх, теж «ізіллють сльози свої».

Слід розуміти, що ридатєльний потенціал цієї теми, звичайно, не бездонний, але достатньо глибокий. ЗМІ відпрацюють його за повною програмою, ймовірно, не раз пригадавши про Орігєна Алєксандрійського.

Звичайно, публіці треба не тільки поплакати, але і посміятися.  Забезпечення веселості по церковній темі теж не буде проблемою.

У цьому сенсі відмінним інформаційним товаром стануть пристрасті в жіночих монастирях. Обиватель дізнається, нарешті, що таке «глибокий сестринський» поцілунок, спіткає справжній сенс вирощування черницями кабачків сорту цукіні і зрозуміє справжнє призначення молоденьких послушок.

Неважко передбачити і всі подальші зміни медійних блюд.

Скорботні даїшники заллють ефіри кров'ю, повідавши тисячі історій про беззаконня попівства на дорогах.

Учілки на повний голос затягнуть пісню про безглуздість «основ православ'я» в школах.

Голови адміністрацій, які прозріли, розвернуть батальні полотна, оповідаючи про свої битви з жадібними попами за соціальну нерухомість і державні землі.

Прокинуться тітоньки з СЕС. Вони затріщать про вірусні пухирчатки порожнини рота, кандідози, гнійні флегмони й інші хвороби, які неминуче передаються у тому випадку, коли сотні не дуже здорових людей що-небудь їдять однією ложкою з однієї миски, як це буває при обряді причастя.

Медійний ринок ненаситний до всякого соковитого остраху: «брами» відчиняться навстіж – і РПЦ пригадають все. Що було і чого не було. Зацьковані попи шукатимуть дзвіниці, щоб бути з них скинутими, але не знайдуть їх; вони хапатимуться за чаші з отрутою, але в тих виявиться лише старий кефір.

А шоу-бізнес, засумувавши за роки русской вєсни за свіжачком продовжить розпинати бідолаг.

Особливо старатимуться ті, хто сильніше інших підлабузнювався на хресних ходах і молитовних стояннях: депутати, співачки-державниці, мотоциклісти й інші рознощики православної духовності.

Зрозуміло, тут же знайдуться мисливці длубатися в загадковій смерті Редігера (Алєксія II) і в церковних фінансах. На жаль, один-єдиний аудит грошових витівок духівництва перетворить єпископат РПЦ в натовп сумних зеків. Попів поженуть з шкіл і армії, а віджаті ними планетарії і лікарні повернуть державі.

Останнім і найстрашнішим ударом «брам» буде установка в церквах касових апаратів. Після цього ринок магічних послуг звалиться.

До такого варіанту «гонінь» РПЦ виявиться абсолютно не готовою. Під регіт публіки Гундяєв втече, переодягнувшись розіпнутим хлопчиком з Донбасу. Чаплін прикупить казанок, нарешті відростить нормальні вусики і продовжить служити своєму прізвищу в московському мюзик-холі. А сама церква скукожиться і надовго замовкне.

У неї, звичайно, буде вибір: або згинути остаточно, розчинившись в сотні інших культів, або вижити і продовжити боротьбу за повернення клієнтів.

Вижити їй буде не просто.

Ватикан, який опинився в схожій, але менш складній ситуації, пішов ва-банк. Він різко змахнув із столу відпедофільованих ним немовлят «яко ж що не були» і здійснив різку іміджеву реформу. Замість папи-істукана він запропонував папу-шпану. Це був сильний хід, але фінгалом та трамвайним квитком Франциска повністю прикрити «великий ватиканський сором» все-таки поки не вдалося. Наступним кроком, ймовірно, буде рогатка, випадково виявлена ЦРУ в особистих речах понтифіка. Принаймні, єзуїти всі надії на порятунок католицтва покладають саме на неї.

А ось РПЦ так легко звільнитися не вийде. Доведеться міняти не тільки дівчаток, але і меблі. РПЦ, яка стала непотрібною Кремлю, вимушена буде підкорятися лютим законам шоу-бізнесу. В обряди і літургійну практику доведеться вносити кардинальні зміни. Дуже непогано буде виглядати виїзд нового патріарха з царських брам на моноколісному електросамокаті, а також енергійні «танці з чашами». Оскільки сильний медійний резонанс мав тільки один прецедент танців в церкві, то викладати хореографію в семінаріях, ймовірно, будуть запрошені Pussy Riot.

Можливо, РПЦ винайде ще які-небудь приманки. Можливо, вона поверне собі частину своєї старої клієнтури і буде, ніким більше не кривджена, під скрекіт касових апаратів існувати по темних кутах країни. Зрозуміло, під міцним наглядом податкових органів і СЕС, поступово руйнуючись під тяжкістю власної непотрібності. Але ні до яких істотних питань і подій РПЦ допущена вже ніколи не буде. Отже якщо Росії і призначена подальша історія, то вона явно здійснюватиметься без попів.

Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Москва,РПЦ,конец,РПЦ МП
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.