Україна не сама: сміливий вислів хорватських футболістів.

16 липня 2018, 18:46
Власник сторінки
0
1103

Гучними стали заяви європейських засобів масової інформації про можливу спробу підкупу уряду Хорватії російським президентом.

Україна не сама: сміливий вислів хорватських футболістів.

Гасло «Слава Україні!» екс-захисника «Динамо-Київ» Домагоя Віди, який у складі збірної Хорватії на Чемпіонаті світу двічі вразив ворота збірної Росії, напевно, зробило більше, ніж все Міністерство інформаційної політики України за останні 4 роки.

Справа в тому, що у післяматчевій серії пенальті на Чемпіонаті світу збірна Хорватії перемогла збірну Росії. Буквально одразу у мережі з’явилося відео, на якому екс-футболісти київського «Динамо» Огнен Вукоєвич та Домагой Віда прямо з роздягальні передають вітання своїй колишній команді та всій Україні. До речі, в Росії одразу відреагували і попросили ФІФА покарати не тільки Віду, а й Федерацію футболу Хорватії, мовляв, націоналізм і таке інше. Цікаво, а якби Віда сказав «Слава Росії!» - теж просили б покарання для хорватського захисника?!...

Варто наголосити, що теперішній президент ФІФА Джанні Інфантіно є близьким другом Володимира Путіна. Чого тільки варте спільне демонстраційне розігрування м’яча між двома друзями! Саме тому росіяни так сподівалися на сміливі кроки з боку Федерації футболу щодо хорватського футболіста. Щоправда, їх чекало розчарування, адже, незважаючи на всі заклики Росії про покарання, Домагой Віда отримав лише попередження щодо подальшого утримання від подібних коментарів.

Українці, в свою чергу, дуже позитивно відреагували на таке висловлювання футболіста. За результатами проведеного опитування, 80% респондентів підтримали Віду та виступили проти його покарання. Це є яскравим свідченням того, що екс-футболіст київського «Динамо» сміливо може вважати Україну своїм другим домом, де йому завжди будуть раді.

Гучними стали заяви європейських засобів масової інформації про можливу спробу підкупу уряду Хорватії російським президентом. Справа полягає в тому, що Володимир Путін та його уряд міг пропонувати Хорватії пробачити борг в 1 млрд доларів у випадку перемоги Росії в матчі. От такий в нас спорт!

Чесно кажучи, ні для кого не є секретом те, що футбол чи взагалі спорт – це певна частина політики. Але ж Путін - СХАМЕНИСЬ! Ця людина не втрачає жодної нагоди прославити «великую Россию». Здавалося б, навіщо це йому? Ну, звичайно, в першу чергу – це гроші, власні інтереси та амбіції. Проте, думайте глобальніше. Росія – це держава з добре розвиненим пропагандистським апаратом та стійкою ідеологією. Путін робить все, що буквально проковтне пересічний росіянин. Демонстрація сили та перемоги на Чемпіонаті стало би ще однією подією, яку би розкрутили ЗМІ на радість росіян.

Як би це дивно не звучало, але й справді, крім власного збагачення, Путін думав про російських людей, коли пропонував пробачити борг Хорватії, отримавши перемогу в матчі. Ну хоч колись «ВВП» про них думає! Але не все так просто. Дійсно, Путін думає про людей, але лише про те, як би краще їм замилити очі, обдурити та обікрасти.

Тільки уявіть, збірна Росії виграла матч, це ж яке свято для країни! Тут Путін зі всіх екранів вітає країну з перемогою, наголошує на їхній непереможності та величності, люди з відкритими ротами перед телевізором все це слухають і реально пишаються Росією. І їм вже все одно, що зарплати вистачає лише на комунальні послуги та елементарні речі, при вступі в вищий навчальний заклад потрібно дати хабаря, а навесні по дорозі неможливо нормально пройти, бо, фактично, тієї дороги немає! Так і тримається Російська Федерація, на вічній «побєді», адже що ще може запропонувати Путін, коли загнав країну в жорсткі економічні санкції, зубожіння та корупцію?!...

До речі, вислів хорватських футболістів про підтримку України аж ніяк не стривожив росіян. Їм навіть в голову би не прийшла думка про те, що вони, а головне Володимир Володимирович можуть помилятися. «Знову цей загниваючий Захід виступає зі своїми фашистськими гаслами», - скоріше за все така думка і виникне в пересічного росіянина.

Таким чином, черговий раз ми отримали змогу переконатися в близькому зв’язку між спортом та політикою, щоб там не говорили. Більше того, відео хорватських футболістів є яскравим підтвердженням факту підтримки України на міжнародній арені. Проте є над чим задуматись, адже якого резонансу набув цей вчинок Домагоя Віди. Так, гасло «Слава Україні!» тепер переважно трактується, як націоналістичне, що не є нормальним. Ну, в кожного народу є свої особливості. Проте Росія тут все таки натиснула своїм авторитетом, внаслідок чого екс-футболіст заявив, що його висловлювання не є політичним лозунгом. Як би воно не було насправді, резонансним цей вчинок зробила сама Росія, звинувачуючи футболіста в націоналізмі. Слід підмітити, що Російська Федерація з давніх-давен живе за принципом «Кращий захист – це напад», але останнім часом сама ж від нього і страждає найбільше. Тому, потрібно дати людям змогу висловитись, а не робити з мухи слона, як це часто практикує сучасний уряд РФ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,футбол,Спорт,Хорватия,ЧМ-2018,сборная Франции,Новости,Владимир Путин,Профутбол,футболисты,Путін,сборная России по футболу,Чемпионат мира по футболу 2018,Новости России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.