Онука генерала: до складу СС Галичина входили поляки

02 листопада 2017, 18:49
Власник сторінки
журналист-правозащитник
1
345
Онука генерала: до складу СС Галичина входили поляки

Я сподіваюся, що Польша не відмовиться від нашого спільного минулого!

Мене дуже здивув виступ Мінстра Закордонних Справ Польщі Вітольда Вашиковського. Його турбує в якій військовій формі ходять добровольці української армії? Що вона схожа на форму СС Галичина. А я хочу нагадати, що до складу СС Галичина входили поляки, то вони, як, теж від них відмовляться ? Коли цілу дивізію СС-ців покинули, мій прадід, який вже своє відвоював і вже був далеко пенсійного віку, спочатку лежав на дивані в Польші (після чотирьох смертельних поранень), котра дала йому політичний притулок,  спостерігав за новинами, а потім коли вже точно дізнався, що дітям його бойових побартимів повний гаплик, бо наступають більшовики, не витримав, одягнув військову форму, взяв зброю і поїхав їх рятувати. Взяв на себе командування усієї першої дивізії СС Галичина, і з боєм, через річку вивів до італіського полону, серед них було багато поляків. Дякуючи саме моєму прадіду Михайлу Крату генералу УНР-УНА перша дивізія лишилася жити до складу якої входили поляки, українці, росіяни, друга дивізія майже вся загинула, бо не знайшлося ще одного такого генерала, який би взяв на себе всю відповідальність за дітей України! 

А потім, моєму прадіду, дали зелений коридор, типу можеш їхати до-дому, ти свою місію виконав. Але він відмовився і сказав: "Ні, я разом із усіма йду до полону, я не для того їх рятував щоб покинути". В полоні він пробув 15 років. Всі вижили! 
Це відповідь на дещо різке висловлювання мінстра закордонних справ Польщі в адресу України, котрій потрібна наразі підтримка всіх сусідніх країн світу, а не критика. 

Власне ось ті слова котрі були начебто озвучені  мінстром закордонних справ Польщі Вітольдом Вашиковським :

"Ми усвідомлюємо, наскільки важлива для нас Україна з точки зору геополітики, але українці, знаючи про це значення своєї країни для нашої безпеки, вважають, що у такому разі питання, які нас розділяють, зокрема історичні, повинні зійти на другий, третій план" - сказав міністр.

"Зараз ми запускаємо процедури, які не допускатимуть людей, що демонструють вкрай антипольські позиції, на територію  Польщі.  Люди, які демонстративно носять мундири СС "Галичина", до Польщі не в’їдуть" - наголосив Ващиковський.


Онука генерала УНР-УНА Михайла Крата Ірма Крат 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Ірма Крат
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.