Чеські інвестори заходять в Україну задля будівництва доріг

31 серпня 2017, 16:45
Власник сторінки
0
136
Чеські інвестори заходять в Україну задля будівництва доріг

Компанія «Арка Індастрі Юкрейн» (головний офіс якої – чеська компанія «Арка Капітал») приходить в Україну, щоб запровадити нові стандарти будівництва доріг та інших об’єктів інфраструктури України

Такі наміри зафіксовано в трьохсторонньому меморандумі, який було підписано «Арка Індастрі Юкрейн» з товариством з обмеженою відповідальністю «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» (м. Дніпро) та компанією з обслуговування інвестицій «ІНВЕСТМЕНТ СЕРВІС ЮКРЕЙН».

 Предметом меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на об’єднання активів та потужностей 11 українських будівельних компаній на базі «УПС» та спільна діяльність сторін в будівництві доріг та магістралей та інших об’єктів інфраструктури по всій Україні. Основна мета обєднання підприємств – розбудова доріг нової якості та побудова нового бізнес підходу до будівництва.

При цьому у чеських інвесторів вже є плани на наступний рік. А саме у 2018 році планується будівництво доріг на суму до 150 млн євро, збільшення парку дорожньо-будівельної техніки на 100 одиниць, працевлаштування 300 працівників та подальша модернізація потужностей виробництва.

«Ми зацікавлені в початку міцних та продуктивних ділових стосунків з групою українських підприємств, оскільки знаємо, що стан розвитку інфраструктури та нових логістичних можливостей – пріоритетне питання на рівні держави. Окрім того ми бачимо, що українські компанії відкриті до співпраці, надійні і мають до цього потенціал: готові модернізувати виробництво, підвищувати рівень своїх працівників тощо. Ми маємо твердий намір інвестувати у діяльність групи будівельних компаній і вже розпочато аудит, який буде проводитися протягом 3-х місяців, із залученням міжнародної аудиторської компанії «Крестон Джі Сі Джі». В цей же час ведуться переговори з Европейським банком реконструкції та розвитку (ЕБРР) з приводу дофінансування, а також планується проведення консультацій та розроблення пропозицій щодо спільної реалізації співпраці», - зазначив директор ТОВ «Арка Індастрі Юкрейн» Павол Крупа.

Українські компанії зазначають, що співпраця з ТОВ «Арка Індастрі Юкрейн» це важливий крок не тільки для групи компаній, а й позитивний сигнал в цілому. Україна стає привабливішою на світовій арені, що означає більшу вірогідність входження інших іноземних інвесторів. Залучення таких інвестицій  означатиме не тільки реальність будівництва автомобільних доріг європейської якості в Україні, можливість проведення повного комплексу земляних робіт, благоустрою територій, а й збільшення обсягів промисловості взагалі, що дозволить забезпечити роботою більшу кількість громадян, забезпечить зростання податків в місцеві бюджети та бюджет країни. Окрім цього така співпраця відкриває перспективу українським підприємствам в найближчому майбутньому вийти на європейські ринки.

 «На етапі співробітництва з чеською компанією ми плануємо розширення та придбання ще як мінімум 3-х мобільних асфальтобетонних заводів. Наші чеські партнери готові поділитися з нами своїм досвідом та останніми розробками і технологіями у будівництві доріг, мостів та інших складних інженерних споруд в рамках нашої співпраці. Також обговорюється забезпечення більшої екологічності технологічного процесу», - пояснив представник групи компаній УПС Тарас Палій.

Попри те, що в Україні є багато галузей, які оцінюються інвесторами як перспективні, вони бояться заходити в Україну через політичну/економічну нестабільність та недосконалість законодавства. Однак, ті інвестори, які вже почали співпрацювати з українськими компаніями, швидко переконуються в надійності партнерів, лишаються задоволені та подовжують свої контракти з ними.

«Попри скрутний та нестабільний для країни час ми все ж заводимо інвестиції в Україну. Є компанії, які бажають співпрацювати з українськими підприємствами на різних умовах. Є й вітчизняні компанії, які залюбки готові переймати досвід, модернізувати своє обладнання, навчати робочі кадри, переходити на більш якісну сировину, впроваджувати нові для нас потужності та рухатися вперед. Я вважаю, що це дуже виразний жест, що така шанована компанія, як «Арка Індастрі Юкрейн» готова працювати з українськими компаніями в такій стратегічній галузі, як розвиток інфраструктури та будівництво доріг. Переконаний, що українська сторона зробить все можливе, щоб мати плідні стосунки», - підкреслив директор ТОВ «ІНВЕСТМЕНТ СЕРВІС ЮКРЕЙН» Іван Герасименко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: дороги,строительство,инвестиции в украину,инвестиционная компания,инвестиционные проекты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.