Марін Ле Пен VS. Еммануель Макрон

05 травня 2017, 16:48
Власник сторінки
студентка
0
84
Марін Ле Пен VS. Еммануель Макрон

Через декілька днів вибори Президента Франції. Тому нам важливо розуміти, які цілі ставлять перед собою кандидати в Президенти країни, яка бере активну участь в нашому становленні на міжнародній арені

Погляди на міжнародну політику кандидатів в президенти Франції - Еммануеля Макрона і його суперниці, націоналістки Марін Ле Пен дуже відрізняються, хоча є і деякі точки дотику.

Марін Ле Пен - незламна націоналістка. Вона хоче зробити Францію сильнішою за рахунок зміцнення її суверенітету і зниження залежності від зовнішніх інститутів і зв'язків з іншими державами. Особисто мені дуже нагадує Трампа. Девіз очолюваної нею партії "Національний фронт": "Les Français d'abord" (що можна перевести "французи - перш за все"). Ле Пен, як і її партія, позиціонує себе борцем проти глобалізації, а також проти належності Франції до ЄС.

Ле Пен планує налагодити дружні відносини з Росією. Нещодавно зустрічалася з Володимиром Путіним і не бачить нічого протизаконного в анексії Росією Криму. Хотіла б розвивати стратегічне співробітництво з Росією в боротьбі з угрупованням "Ісламська держава". Французькі ЗМІ виявили факти отримання "Національним фронтом" великих позик від Росії і банків, пов'язаних з російськими фінансистами. Ле Пен заперечує, що позики якимось чином впливають на позицію її партії щодо Росії. Вона заявила, що була змушена позичати кошти за кордоном, оскільки французькі банки відмовлялися виділяти кредити її партії. Вважає, що Франція повинна покинути зону євро і планує провести референдум щодо виходу країни з ЄС. Називає євро "мертвою валютою" і пропонує знову перейти на франк, залишивши єдину валюту лише як засіб розрахунків у міжнародній торгівлі. На думку лідера Національного фронту, єдиним виправданням існування НАТО була радянська загроза, яка давно перестала існувати. Готова вивести Францію з підпорядкування об'єднаному командуванню НАТО.

Еммануель Макрон – інтернаціоналіст, прихильник ЄС, колишній міністр економіки та банкір. Проти зближення з Росією, підтримує санкції - до тих пір, поки не будуть виконані умови Мінських домовленостей. Називає російську зовнішню політику небезпечною, яка порушує норми міжнародного права. На його думку, президент Сирії Башар Асад повинен відповісти перед міжнародним трибуналом за військові злочини. Виступає за подальший розвиток ЄС з виробленням єврозоною власного бюджету і призначенням свого міністра фінансів. Вважає, що Євросоюз повинен бути реформований, інакше його чекає "Фрексіт" (за аналогією з "брексітом"), а НАТО основою французької оборонної політики.

Більшість експертів пророкують перемогу під час другого туру 7 травня саме центристу Макрону.

 

Вчора, 4-го травня, пройшов фінал дебатів між лідером Національного фронту Марін Ле Пен та 39-річним лідером «Вперед!» Еммануелем Макроном. Макрону віддали перевагу більшість виборців кандидатів, які зазнали поразки в першому турі виборів. Прихильники кандидата від «республіканців» Франсуа Фійона поділилися наступним чином: 58% визнали більш переконливим Макрона, 38% висловилися за Ле Пен. Дві третини виборців, які голосували за лідера «Нескорена Франції», представника вкрай лівих Жан-Люка Меланшона, також віддали перевагу Макрона, Ле Пен отримала лише одну третину голосів.Згідно онлайн-опитуванням на сайті газети Figaro, 64% респондентів визнали Макрона більш переконливим, 36% учасників підтримали Ле Пен.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Выборы,Франция,Марин Ле Пен,Эммануэль Макрон
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.