Враження від першого півфіналу Євробачення 2017

10 травня 2017, 18:33
Власник сторінки
студентка
0
101

Вчора, в Міжнародному виставковому центрі пройшов перший півфінал Євробачення 2017. Організація, місце проведення, учасники – те, що створило позитивну думку про захід в цілому. Тож,розповім про все

Приїхавши на Лівобережку (місце проведення) із Шулявки, в першу чергу, шокувала чистота та новизна доріг та тротуарів. Усе було просто бездоганним: ані сміття, ані розбитих тротуарів, ані пяниць. Чесно кажучи, мені навіть здавалося, що я потрапила в іншу країну або, як мінімум, януковицьке Межигір’я. Я йшла і крім «ваааааау, які дороги» нічого більше не могла вимовити. Добре, що хоча б десь в Києві стало як в Європі, дякуючи Євробаченню. Проте, якщо проїхати кілометр від МВЦ – все стане на свої місця: ті самі розбиті тротуари, пиятики і все далі по плану. Мабуть вистачило грошей зробити Київ європейським лише в радіусі 1-2 км від МВЦ. Цікаво було б подивитися на обличчя іноземців, якщо б їх завести кудись на Борщагівку.

Наступним моментом, що мене здивував, це те, що в сусідніх супермаркетах перекрили доступ до кріпких і слабких алкогольних напоїв. Памятаю обличчя дівчини, яка збудженим тоном запитала у мене: «А гдее алкоголь???». Думаю не одна вона там так розчарувалася. Хоча, як не парадоксально, головним спонсором Євробачення 2017 є пиво «Львівське» і його продавали прям біля входу в МВЦ. Скоріше за все, організатори боялися, що люди не будуть купувати пиво і перекрили доступ до алкоголю в найближчому магазині.

Сподобалося, як працювала поліція. На вході мене змусили викласти усе із рюкзака та навіть відкрити тіні для повік, які я забула викласти вдома.

Усередині МВЦ все було сплановано до дрібниць, хоча подекуди вже валялися пляшки і стакани від пива. Людей було море, більшість – іноземці.

Дійство відкривав Монатік, а закривала його Джамала із піснями «1944» та новою «Заманила». У першому півфіналі брали участь 18 країн: Швеція, Грузія, Австралія, Албанія, Бельгія, Чорногорія, Фінляндія, Азербайджан, Португалія, Греція, Польща, Молдова, Ісландія, Чехія, Кіпр, Вірменія, Словенія, Латвія. Лише 10 країн вийшли у фінал: Молдова, Азербайджан, Греція, Швеція, Португалія, Польща, Вірменія, Австралія, Кіпр.

Мене особисто вразили учасники від Швеції, Молдови та Кіпру.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Евровидение,Киев,МВЦ,Евровидение 2017 в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.