Тримайся Пітер!

04 квітня 2017, 01:51
Власник сторінки
студентка
3
286
Тримайся Пітер!

3-го квітня о 15 годині дня в метро російської північної столиці стався вибух. Точні причини поки що невідомі.

Роздумуючи над тим, що б такого небанального написати на тему «красивого» і «потворного» - я перебрала в голові безліч тем. Втомившись – вирішила зайти в Instagram, чи то по звичці, чи то щоб оновити новинну стрічку. Зайшовши, я вже забула і про те, що мені потрібно писати есе, і про те, що в мене було ще безліч справ… я була в шоці. Це був водночас і страх, і біль, і шкода… Уся новинна стрічка була заповнена скорботою, співпереживаннями. «Питер…мы с тобой», - саме це було коментарем номер 1 в публікаціях відомих і маловідомих особистостей. Що ж такого ще сталося у цьому місті?? Відповідь – теракт.. чи не теракт? Чесно кажучи, абсолютно байдуже на причини звідки взялася вибухівка у вагоні метро, замаскована під звичайний вогнегасник.. чому саме на тій станції метро і кому це вигідно. Одні говорять про терориста-дагестанця, інші – про продуманий хід Володимира Путіна. Жодної політики. Мені дійсно відверто жаль людей… тих, хто просто їхав по справам, хтось на роботу, хтось з навчання… ніхто не планував померти в тому роковому вагоні метро… За офіційними даними, померло 12 людей, ще 50 серйозно поранено. Серед померлих є і маленька 12-річна дівчинка, яка, ймовірно, поверталася зі школи додому.

Подивившись відео із місця трагедії – мене охопив жах. Крик, плач, біль, кров. Тільки-но оговтавшись після падіння літака, що летів до пітерського аеропорту «Пулково» - Санкт-Петербург знову одягає траур. Північна столиця Російської Федерації, така красива і дивовижно казкова, з її чудовими царськими архітектурними спорудами і будівлями з зеленими дахами, знову в крові. І ось тобі на: «красиве» і «потворне».

Звичайно, досить болісно спостерігати за терактами, які останнім часом відбулися в Європі…в Парижі, в Лондоні.. Взагалі щось антилюдське відбувається у світі.. проте, коли це саме антилюдське відбувається ось тут, недалечко – стає ще болючіше…

Адміністрація міста тимчасово оголосила надзвичайну ситуацію: закрили повністю усі станції метрополітену (під-час обшуку було знайдену ще одну вибухівку), усі інші види транспорту зробили безкоштовними. Як наслідок – 10-бальні затори і налякані мешканці, які бояться користуватися будь-яким видом громадського транспорту.

Зайшовши на пітерський паблік Вконтакті – я була приємно здивована, що не дивлячись на усі ці політичні події, які зараз відбуваються між Україною та Росією – люди не втрачають людяності. Користувачі з різних куточків світу, в тому числі і із України (Київ, Дніпро, Донбас, Львів) пишуть про те, що вони співчувають родинам загиблих.

Звичайно зло повинно бути викрите і наказане, а потворне і закривавлене повинно бути знищене. Я сподіваюся, що знайдуть справжніх винуватців, а не «козла відпущення». Тримайся, Петра творіння. Мені дуже шкода… 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: теракт,метро,Питер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.