Берлін перетворюється на магніт для центральноєвропейських лівих

24 жовтня 2016, 17:15
Власник сторінки
0
107
Берлін перетворюється на магніт для центральноєвропейських лівих
Партія "Razem" намагається реабілітувати у Польщі ліві ідеї, але їй це не дуже вдається

Німеччина стала головною опорою для ліваків та лібералів із Польщі та Угорщини, де перебувають при владі консервативно-патріотичні сили.


Причому роль Німеччини не зводиться до одного лиш фінансування опозиційних до офіційної Варшави та Будапешту сил. Як повідомляє видання “BERLINER ZEITUNG”, протягом останніх кількох років Берлін став перетворюватися на магніт для центральноєвропейців, які критично ставляться до змін у себе на батьківщині і намагаються впливати на них, будучи в еміграції.

Видання пише про одну із зустрічей, котра об'єднала центральноєвропейських ліваків.

Один із учасників зустрічі — Пшемислав Вітковський, автор публікацій на сайті “KRYTYKA POLITYCZNA” (польського лівацького інформресурсу, що фінансується з Німеччини; його аналог діє і в Україні). Вітковський зазначив, що лівим у Польщі доводиться нелегко, адже це посткомуністична країна.

Очевидно, лівакам із Польщі та Угорщині хочеться виглядати у Німеччині ледве не політичними біженцями. Така поведінка характерна для багатьох вихідців із Центральної та Східної Європи, котрі дотримуються радикальних лівих і ліберальних поглядів, а також полюбляють легкі гроші, котрі можна отримати з відповідних фондів.

Про те, наскільки ефективно “ідейні мігранти” можуть протистояти власним урядам, говорити зарано.

Їм вдається досягти елементарних успіхів у справі псування іміджу своїх країн. Цим, власне, і займаються опозиційні сили Угорщини та Польщі. Відповідаючи на питання кореспондента порталу “POLONEWS”, відомий польський журналіст розповів, як шляхом співпраці польських опозиціонерів і західних ЗМІ формуються страшилки про сучасну Польщу. Механізм цієї співпраці він проілюстрував на прикладі байок про польську “цензуру”:

— Казки про цензуру поширює наша опозиція, а потім через західні ЗМІ це питання повертається в Польщу. Це гротеск.

Як би там не було, поки що і угорці, і поляки гуртуються навколо своїх урядів і підтримують їхній помірковано консервативний курс. Прихильники радикальних лівацьких ідей виглядають на цьому тлі маргіналами, які просто відстоюють іноземні інтереси.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Польща,Німеччина,Ліві сили,нові ліві
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.