Рівень німецьких інвестицій в економіку Росії зростає

23 жовтня 2016, 22:51
Власник сторінки
0
172
Рівень німецьких інвестицій в економіку Росії зростає
Спільний погляд у майбутнє?

Німеччина збільшує рівень інвестицій в економіку Росії.


Про це повідомляє “Spiegel” — один із провідних інформаційних ресурсів країни. Журналісти оприлюднили дані  Німецько-російської торгово-промислової палати з посиланням на фігури з Бундесбанку.

У першій половині 2016 року німецькі компанії інвестували в російську економіку майже стільки, скільки за увесь 2015 рік. Тільки у другому кварталі 2016 року німецькі компанії інвестували 655 мільйонів євро, а це в три рази більше, ніж у той же період минулого року.

Видання зазначає, що у 2014 році, після анексії Криму, рівень німецьких інвестицій до Росії справді спав, досягнувши найнижчого з 2005 року показника. Але згодом потік інвестицій став зростати. Станом на сьогодні динаміка зростання залишається стабільною.

Німеччина характеризується проросійською налаштованістю значного сегменту політикуму. Відверто проросійською силою є партія “Ліві” (“Die Linke”). Проросійську спрямованість має Соціал-демократична партія Німеччини, котра, будучи частиною коаліції, має дуже сильний вплив на зовнішню політику держави (представником СДПН є міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр; представник СДПН Ґернот Ерлер займає пост уповноваженого уряду Німеччини зі співпраці з Росією).

Отож, Росія володіє у Німеччині сильним політичним лобі. Але традиційною зовнішньополітичною спрямованістю німецьких партій справа не обмежується. Одним із головних чинників, що сприяють збереженню близьких відносин Москви і Берліну, є економіка.

Це ще раз підтверджує правильність думки про те, що Берлін поки що не можна серйозно розглядати як партнера України. В умов протистояння з Кремлем значно краще шукати союзників серед центральноєвропейських держав, що перебувають у подібних до наших обставинах.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Росія,Німеччина,Соціал-демократична партія Німеччини,Франк-Вальтер Штайнмайер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.