Хто полює за австрійським кандидатом у президенти?

13 жовтня 2016, 17:08
Власник сторінки
0
86
Хто полює за австрійським кандидатом у президенти?
Фото - www.thelocal.at

Кандидату в президенти Австрії Александру ван дер Беллену надали цілодобову поліцейську охорону.


Президентські перегони у Австрії не перестають вражати. За результатами другого туру кандидат-лівак Александер ван дер Беллен з незначним відривом переміг представника Австрійської партії свободи Норберта Гофера. Але цей відрив був забезпечений шляхом фальсифікацій. Отож, Австрійська партія свободи оскаржила результат, і тепер австрійців очікує повторне проведення другого туру.

Перевибори мали відбутися на початку жовтня. Проте команда  ван дер Беллена, вочевидь, знову готувала фальсифікації, бо розуміла, що шансів чесно перемогти кандидата-націоналіста обмаль. Клей, який використовується на конвертах, в які треба помістити бюлетені при голосуванні поштою, виявився неякісним. Виборці почали скаржитися, що конверти неможливо надійно заклеїти. З'ясувалося, що конверт для голосування можна відкрити ще протягом двадцяти хвилин, після того як він був заклеєний. Тому перевибори були перенесені аж на кінець року.

Тепер же у Австрії нова трагікомедія, пов'язана з небажанням лівих сил поступатися націоналістам. Із середи, 12 жовтня, ван дер Беллен поміщений під постійну охорону поліції. Причиною для такого кроку стали погрози, які кандидат-лівак нібито отримує через соціальні мережі від націоналістів.

Поки що важко сказати, що саме стоїть за історією з узяттям ван дер Беллена під охорону. Для багатьох австрійців представник Партії свободи Норберт Гофер є надією на безпеку і процвітання їхньої країни. У Австрії, як і багатьох інших європейських країнах, праві сили здобувають популярність на тлі міграційних викликів. Ван дер Беллен на тлі Гофера сприймається патріотично налаштованими австрійцями як загроза. Промігрантська позиція лівих — ні для кого не секрет. Отож, погрози кандидат-ліваку справді могли бути.

Водночас не можемо відкидати інший варіант. Програючи правому кандидату, ван дер Беллен, намагається його очорнити, реанімуючи старі страшилки про небезпеку “правого екстремізму”. Історія із отриманими погрозами — чудовий спосіб накинути противнику образ “неонациста”, а себе зобразити у якості послідовного антифашиста. Дарма, що позиції “правого екстремізму” підтримує принаймні половина австрійських виборців. За допомогою перевірених часом прийомів ліві й надалі будуть намагатися маргіналізувати свої противників, які пропонують суспільству привабливу програму змін.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Австрия,націоналізм,Євросоюз,мігранти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.