Федеральний уряд незадоволений самозахистом східних німців

22 вересня 2016, 18:20
Власник сторінки
0
120
Федеральний уряд незадоволений самозахистом східних німців
Все більше число німців усвідомлює необхідність боротьби проти міграції

Уряд Німеччини б'є на сполох: німці з земель колишньої НДР не бажають терпіти напливу іммігрантів.


Про “загрозу ксенофобії” говориться в урядовій доповіді, підготовленій до Дня німецької єдності. Офіційний урядовий документ доповнила озвучена у середу, 21 вересня заява уповноваженої федерального уряду щодо нових земель Іріс Ґляйке.

Поведінка значного відсотку східних німців є серйозним викликом для уряду, який продовжує тримати курс на мультикультуралізм і заселення Німеччини представниками неєвропейських народів.

Чим саме східні німці не подобаються уряду?

Методи, до застосування яких вдаються мешканці східної Німеччини, різноманітні. Перш за все це велелюдні вуличні акції. Багатотисячні мітинги, учасники яких протестують проти міграційної політики Меркель, вже стали буденною річчю. Але не обходиться і без більш радикальних методів.

Представники молодіжних патріотичних середовищ неодноразово здійснювали акції прямої дії, спрямовані на перешкоджання прибуттю до їхніх міст нових партій непроханих гостей. Досить поширеними стали підпали спеціальних центрів, котрі створюються для подальшого заселення мігрантів.

Не обходиться і без протистояння між патріотами і поліцією. Так, масштабні сутички вуличних активістів із поліцією відбулися в серпні 2015 року у саксонському місті Гайденау неподалік Дрездену. Місцеві жителі створили живу стіну і заблокували собою під’їзд до колишнього будівельно-господарського супермаркету, який був перебудований під центр для мігрантів. У відповідь на це поліція застосувала жорстокі методи, аби розігнати оборонців рідного міста. Останні не здалися і чинили максимальний спротив, доки їхня акція не була остаточно розігнала.

Радикалізація методів боротьби легко пояснюється усвідомленням усієї гостроти небезпеки, котру несе для Німеччини міграція з неєвропейських країн. Бачачи, як федеральна влада здійснює нищівну для народу політику, німці опинилися на межі відчаю, а це змушує їх діяти з максимальною рішучістю.

Боротьба проти міграційної політики уряду охоплює все більше число східних німців. У своєму зверненні Іріс Ґляйке висловила занепокоєння тим, що ця боротьба знаходить потужний відгук передусім серед представників середнього класу, тобто базового сегменту суспільства.

Протягом останніх років федеральна влада посилила тиск на патріотичні організації та пересічних німців, які висловлюють незадоволення міграційною політикою. Новим трендом у цій боротьбі стали заходи безпрецедентної цензури в соціальних мережах, які можна порівняти хіба що з подібними заходами в путінській Росії.

Цілком імовірно, що оприлюднення урядового звіту є сигналом про посилення боротьби проти патріотичних середовищ. Але невідомо, наскільки ця боротьба буде успішною для влади. Адже на кону стоїть питання майбутнього німецької нації, і все більше німців це усвідомлюють.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Меркель,Німеччина,націоналізм,мігранти,німецька молодь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.