Мультикультуралізм Ангели Меркель тріщить по швам

19 вересня 2016, 21:48
Власник сторінки
0
125
Мультикультуралізм Ангели Меркель тріщить по швам
Меркель - головний об'єкт критики під час антимігрантських акцій протесту

Під час виборів у Берліні партія Ангели Меркель здобула рекордно низький результат.


Вибори, що відбулися 18 жовтня, показали: Християнсько-демократичний союз втрачає прихильників. ХДС набрав 17,6%, а це найгірший результат, котрий ця партія коли-небудь отримувала у столиці.

Це вже друга серйозна поразка ХДС за останній час. Під час виборів у землі Мекленбург-Передня Померанія ХДС програла націоналістичній партії “Альтернатива для Німеччини”.

Однією з основних причин провалу ХДС є міграційна політика Ангели Меркель. Все більше число німців усвідомлює, які згубні наслідки несе прийом біженців із неєвропейських країн. Загальну відповідальність за міграційну кризу несе Меркель, а це позначається на електоральних настроях німецького населення.

Зворотнім боком падіння рейтингу ХДС є посилення політичних позицій правих сил. “Альтернатива для Німеччини” набрала в Берліні 14% голосів і тепер уперше потрапить до земельного парламенту. Це неабиякий здобуток, адже населення федеральної столиці раніше відзначалося особливою прихильністю до ліберальних політичних сил. Тепер же, коли реалізація ліберальних ідей вилазить німцям боком (у формі прийому мігрантів), ситуація змінюється.

Несприйняття міграційної політики Меркель набирає обертів. Незадовго до виборів у Берліні міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн зажадав ввести ліміт по прийому біженців у ФРН. Набирають обертів і більш рішучі заходи по боротьбі з політикою, що сприяє напливу мігрантів: від багатотисячних вуличних акцій — до нападів на спеціальні центри, котрі за гроші пересічних німецьких платників податків будують для мігрантів.

Коментуючи результати виборів у Берліні, Меркель допустила наявність помилок у міграційній політиці. Але це аж ніяк не означало її каяття перед німцями. Меркель ішлося виключно про технічні помилки, а не засудження прийому мігрантів як такого. Попри назву “Християнсько-демократичний союз”, партія Меркель мало чим відрізняється від ліво-ліберальних політичних сил. Тому від ХДС не варто очікувати радикальної зміни курсу щодо мігрантів.

Українцям динаміці політичних змін у Німеччині варто радіти.

По-перше, як не крути, Європа — наш спільний дім. Тому оборона будь-якої європейської країни від навали мігрантів із Азії та Африки має неабияке значення і для нас. Крім того, Меркель відома своїми прагнення ще тісніше інтегрувати ЄС, а заміна національних суверенітетів на управління єврокомісарів — це ще один удар по європейських народах.

По-друге, крах Ангели Меркель, свідком якого ми можемо стати у 2017 році, є бажаним для нас з огляду на протистояння з Росією. Адже бажання Меркель будувати особливо приязні і тісні відносини з Росією добре відоме. На цьому тлі політичні зміни в Німеччині потрібно сприймати як вікно можливостей.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Берлин,Ангела Меркель,Німеччина,мігранти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.