Брифінг Президента Обами по Україні після переговорів у Женеві

22 квітня 2014, 13:32
Власник сторінки
Бізнес, маркетинг, політика, економіка і медіа
0
86

Витяг із брифінгу Президента США Барака Обами 17 квітня 2014 р. в Білому Домі, де він висловився щодо врегулювання ситуації навколо України після чотиристоронніх домовленостей у Женеві.

Не думаю, що ми можемо бути в чомусь певні в цей момент. Гадаю, є можливість, що дипломатія може розрядити ситуацію й ми зможемо рухатися до нашої мети, якою вона була завжди – дати українцям самим ухвалювати рішення про свої життя. 

Як я казав раніше в інтерв’ю, вся ця акція росіян – не на користь самій Росії. Є достатньо багато публікацій, які вказують на рівень, до якого їхня економіка, яка вже загрузла, може скотитися внаслідок цих дій. В розмовах із президентом Путіним я наголосив на тому, що ми не бажаємо нівечити російську економіку. З іншого боку ми збираємося обстоювати засадничий принцип суверенітету та територіальної цілісності для всіх країн. Є спосіб і для України бути незалежною, суверенною та мати гарні відносини як із Заходом, так і зі Сходом, як з європейськими сусідами, так і з російськими сусідами. В цьому наша головна турбота.

Повний переклад заяв Обами по Україні на цьому брифінгу читайте в моєму українському блозі
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Украина,Путин,Белый Дом,Обама,Барак Обама,Владимир Путин,пресс-брифинг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.