«Удар» хоче знати, скільки триватиме шокова терапія Яценюка.

02 квітня 2014, 14:05
Власник сторінки
Маркетинг и реклама
0
53

«Удар» хоче знати, скільки триватиме шокова терапія Яценюка.

Мабуть, завдяки так званим рятувальним законам, Уряд почав порятунок, порятунок себе, а не економіки України. «За два дні до дефолту прийшов Арсеній Петрович і приніс нам у ВР так звані рятувальні закони. І ми зробили «рятівний укол в серце» уряду Арсенія Петровича, а, на жаль, не всієї України. Він повинен був прийти з чіткою програмою, притому - мінімум на п'ять років. Саме так чинили реформатори, такі як Рузвельт і Бальцерович: спершу комплексна програма реформ з чіткою відповіддю людям, скільки триватиме так звана шокова терапія. Люди готові терпіти, але не нескінченно, вони не хочуть ще 20 років шокової терапії. Якщо ж це буде рік - будь ласка. А якщо є інший кандидат у прем'єри з кращою і обґрунтованою програмою - потрібно прийняти цю кандидату і ідею. А так - нам принесли два томи паперів», - заявив народний депутат від фракції «Удар» Сергій Каплін.

Розкритикував Він і те, як приймалося рішення про підтримку ініціатив Кабміну у парламенті. «Дратувала послідовність голосування: спочатку зміни до Держбюджету, а потім - у закони. Це неприродно і ненормально - не економічний підхід до справи. Все повинно було бути навпаки. Притому, необхідно було презентувати план реформ, що зачіпає не вплив на деякі макропоказники, які не завжди відображають реальний стан справ у країні, а план дій у реальному секторі економіки. Але такого плану сьогодні у Арсенія немає», - підкреслив парламентарій.

Він упевнений, що якщо такий реальний план реформ реального сектора економіки не з'явиться, в Україні закриється велика кількість підприємств, відповідно, збільшиться кількість безробітних.

«Тільки на моїй рідній Полтавщині сьогодні під загрозою закриття близько десяти промислових підприємств. А це сотні тисяч громадян, які ризикують опинитися на вулиці. Необхідно рятувати регіони, допомогти підприємствам комунікувати з іншими країнами. Вітчизняним підприємствам потрібно допомагати знаходити нові ринки збуту і підтримувати їх, як на рівні місцевої влади, так і центральної. Також потрібно допомогти їм переформатуватися, як наприклад, «Дніпроспецсталь» у Дніпропетровську - змінити номенклатуру продукції. А зараз спроби щось зробити не виходять за межі кабінету керівника підприємства, його власника. А це неприпустимо. Адже сотні тисяч людей у всіх регіонах вже розуміють, що вони де-факто безробітні», - підкреслив він.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.