Одарченко считает, что надо восстанавливать, а не разрушать памятники архитектур

27 серпня 2013, 16:00
Власник сторінки
Человек, который делает результат.
0
230
Одарченко считает, что надо восстанавливать, а не разрушать памятники архитектур

Готельный переулок 4 – это адрес, где в нарушение всех градостроительных и строительных норм, без выделения земли и разрешений на строительство, без проекта и согласований с облэнерго, водоканалом, об

Для Херсона это строительство – одна большая оплеуха всему городу, городской громаде. Так как по адресу Готельный переулок 2, впритык к самострою, находится памятник архитектуры национального значения, внесённый в реестр.

Вот ответ мэра Херсона Владимира Сальдо на одно из обращений пяти разных народных депутатов, поданных в разное время в Генпрокуратуру:

«…Перевіркою, здійсненою виконавчими органами міської ради у листопаді 2011 року, встановлено, ща, на замовлення власника будинку №4 по пров. Готельному, здійснюється будівництво капітальної п ятииповерхової споруди на земельній ділянці, яка межує з будинком № 2.

Будівництво об'єкта виконується впритул до будинку по пров. Готельному, 2, який внесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток України як пам'ятку містобудування і архітектури за охоронним №230017 (рішення виконавчого комітету Херсонської обласної Ради народних депутатів від 21.09.1990 №154 «Про взяття на облік і державну охорону пам'ятників архітектури»).

Виконавчим комітетом міської ради не приймалося рішення про погодження (дозвіл) будівництва об'єкта за зазначеною адресою та не надавалися вихідні дані на його проектування.

Станом на 18.04.2012, міською радою не приймалося рішень щодо відведення у власність або користування земельної ділянки по пров. Готельному, 4 у м. Херсоні.

Згідно з частиною першою статті 376 Цивільного кодексу України, будівництво нерухомого майна на земельній ділянці, не відведеній для цієї мети, без належного дозволу та належним чином затвердженого проекту, є самочинним...

від 25.02.2013, внесено до Єдиного реестру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження № 12013230040001494, за ознаками злочину, передбаченого ч.І ст. 356 КК України».

Короче ни единого разрешения, в 100 метрах от горисполкома, в 20 – от таможни, уголовное дело. Там упал балкон и прибил пенсионера.

Общественность на протесты туда ходит как на работу, в СМИ, как местных так и центральних, за 4 года написаны сотни статей, снять ряд сюжетов на ТВ. А строительство как шло, так и идёт стахановськими темпами днём и ночью.

Народный депутат Юрий Одарченко, сам строитель, с горечью говорит: «Это почти единственный из сохранившихся в городе памятников архитектуры, который при совсем небольшом вложении средств можно было бы показывать туристам.»

Сначала говорили, что это строит Азаров. На сего странице в фейсбуке Николаю Яновичу был задан такой вопрос. Он ответил – нет, к строительству отношения не имею.

Но тогда кто? Не иначе Президент.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.