До Десятинної церкви у Києві привезуть Почаївську ікону.

20 березня 2014, 12:12
Власник сторінки
Маркетинг и реклама
0
103

До Десятинної церкви у Києві привезуть Почаївську ікону.

Почаївська ікона Богородиці не часто покидає стіни рідної обителі. Безліч прочан з усього світу щороку їдуть до Почаївської лаври у Тернопільську область, щоб з молитвою поклонитися саме цій чудотворній іконі, від якої ось вже більше 400 років відбуваються чудеса. Вона знаходиться в іконостасі Успенського собору лаври над Царськими вратами, в зіркоподібному, сяючому різнокольоровим камінням кіоті. Лише раз на день під час акафісту ікону спускають на двох стрічках для поклоніння віруючим. У 1559 році цей образ Божої Матері подарував місцевій поміщиці Ганні Гойській грецький митрополит Неофіт. Після того, як від цієї ікони отримав зір сліпонароджений брат Ганни Пилип, вона дізналась про чудодійну силу цього образу і в 1597 році передала цю святиню Почаївському монастирю разом зі всіма своїми землями.

У суботу, 22 березня до Десятинної церкви у Києві (вул. Володимирська, 2) прибуде одна з головних святинь Свято-Успенської Почаївської лаври – чудотворна Почаївська ікона Божої Матері. Урочиста зустріч ікони відбудеться о 17:00. Святий образ перебуватиме у Десятинній церкві до 29 березня. Весь тиждень кожного дня перед святинею будуть звершуватися молебни за мир в Україні, та кожний охочій зможе поклонитися чудотворній іконі.

Ікона Божої Матері вже кілька разів перебувала у Десятинній церкві. За цей час у Десятинному храмі багато віруючих отримало сцілення від цієї ікони, навіть прозрів сліпий 13-річний хлопчик. За багатьма проханнями парафіян церкви, святий образ знову привезуть у Київ, щоби помолитися перед чудотворною іконою за мир в Україні. Кожного дня у Десятинній церкві буде звершуватися акафіст Почаївській іконі Божої Матері, відбуватимуться молебни за мир в Україні та молебни на замовлення. Святиня пробуде у храмі до 29 березня.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.