Завдання Національної гвардії досі не визначені

13 березня 2014, 11:07
Власник сторінки
Маркетинг и реклама
0
122

Завдання Національної гвардії досі не визначені

Для захисту населення України необхідно створити Національну гвардію, вважає голова Верховної Ради, в.о. президента Олександр Турчинов.

У цьому зв'язку він закликав «створити на базі внутрішніх військ України Національну гвардію». Мета Нацгвардії буде полягати в тому, щоб «захистити країну і громадян від будь-яких злочинців, від зовнішньої і внутрішньої агресії». Для вирішення цієї задачі в.о. президента пропонує «оголосити часткову мобілізацію в Національну гвардію і Збройні сили України».

Народний депутат, колишній міністр оборони Олександр Кузьмук вважає, що до складу Нацгвардії може входити 45-50 тисяч осіб.

На його думку, базою для Національної гвардії повинні стати «офіцери запасу, це частини Внутрішніх військ, найбільш боєздатних».

Інші цифри і інші цілі називає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, за його словами, для охорони кордонів та громадського порядку будуть покликані близько 20 тисяч осіб.

А за інформацією секретаря Ради Національної безпеки і оборони Андрія Парубія, гвардія буде займатися не тільки охороною кордону, але і антитерористичною діяльністю і боротьбою зі злочинністю. Він також заявив про те, що до лав Національної гвардії необхідно залучити якомога більше представників Самооборони Майдану.

Поки ні чисельність, ні обов'язки, ні повноваження гвардії не визначені, незважаючи на впевнені і рішучі заяви представників влади, кожен з яких бачить Національну гвардію абсолютно по-різному.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.